Nuorkeskustan johdolta tiukkaa kritiikkiä emopuolueen suuntaan: "Pride vaikuttaa olevan osalle puolueessamme punainen vaate"

Seksuaalivähemmistöjen oikeudet

Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden johto ovat tyytymättömiä puolueensa edustajien edesottamuksiin disinformaation levittämisessä Pride-tapahtumiin liittyen sekä kehnosta keskustelun tasosta.

Keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Olivia Löytänen korostaa, että keskusta pyrkii ja pystyy monissa asioissa olemaan keskusteleva ja kuunteleva. Priden kohdalla tämä ei kuitenkaan toteudu.

– Pride vaikuttaa olevan osalle puolueessamme punainen vaate – sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ja niiden kehittämisen tärkeyttä ei ymmärretä tai edes haluta ymmärtää. Etenkin puolueen sisäisessä keskustelussa olisi toivottavaa, etteivät vastakkaiset mielipiteet poissulje keskustelua, Löytänen huomauttaa järjestöjen yhteisessä kannanotossa.

Keskustaopiskelijat ja Keskustanuoret korostavat, ettei vähemmistöjen oikeuksien tulisi olla keskustalle mikään arvokysymys, koska ihmisoikeus on jakamaton.

– Nuorkeskusta on alkiolainen muutosvoima niin yhteiskunnassa kuin keskustassakin. Meille vähemmistöjen oikeuksien puolustaminen on itsestään selvää – yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon  toteutuminen Suomessa ja maailmalla ovat molemmille järjestöille tärkeitä tavoitteita, toteaa Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos.

Sandroos ja Löytänen peräänkuuluttavat avointa keskustelukulttuuria ja toivovat vahvempaa oppia ja ymmärrystä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä – myös Arkadianmäelle.