Ministerit Lindström, Saarikko ja Mattila kutsuvat työmarkkinajärjestöt keskustelemaan seksuaalisesta häirinnästä

Häirintä

Työministeri Jari Lindström (sin.), perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) kutsuvat työmarkkinajärjestöjen sekä muiden keskeisten sidosryhmien edustajat pyöreän pöydän keskusteluun seksuaalisesta häirinnästä työpaikoilla.

Keskustelu järjestetään Helsingissä maanantaina 18. joulukuuta. Sen tavoitteena on saada konkreettisia ehdotuksia toimenpiteistä, joilla hallitus sekä eri työmarkkinaosapuolet ja sidosryhmät voivat edistää häirintävapaata työelämää Suomessa.

– Me too -kampanja on tuonut esiin erittäin huolestuttavia piirteitä ja tapauksia suomalaisesta työelämästä. Työpaikoilla tulee olla nollatoleranssi kaikenlaiseen häirintään, työministeri Lindström sanoo.

– Seksuaalinen häirintä on yksiselitteisesti lailla kielletty. Nyt tarvitaan iso muutos, jotta tämä näkyy myös asenteissa, tasa-arvoasioista vastaava ministeri Saarikko toteaa.

– On tärkeää, että voimme keskustella tästä aiheesta työelämän osapuolten kanssa, ja uskon tavoitteemme olevan yhteinen: häirinnän kitkemiseksi on löydettävä ja käytettävä kaikki keinot, toteaa ministeri Mattila.