"Marinin hallituksen eväät on syöty" – keskustaopiskelijoiden liittokokous osoittelee oppositio-ovea

Keskustaopiskelijat

Marinin hallituksen eväät on syöty, keskustaopiskelijat pamauttaa.

– Keskustaopiskelijoiden liittokokous katsoo, että Sanna Marinin hallitus on epäonnistunut talouspolitiikan isossa kuvassa ja monissa taloudellisesti pienissä, mutta periaatteellisesti suurissa uudistuksissa, kuten translain uudistamisessa, järjestö kirjoittaa liittokokouksen kannanotossaan.

Helsingissä lauantaina ja sunnuntaina kokoontuneen liittokokouksen pettymys kohdistuu etenkin pääministeripuolueeseen.

– Ennen kaikkea keskustaopiskelijat on huolissaan siitä, että Marinin hallituksen vihervasemmisto ja sen apupuolueeksi ajautunut SDP ei ole kyennyt osoittamaan koko vaalikautena kykyä toteuttamaan edes pieniä yhdessä sovittuja sopeutustoimia, keskustaopiskelijoiden puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittu Arttu Laaksonen harmittelee.

Istuva puheenjohtaja Eveliina Leskelä vaatii, että keskusta linjaa hallituksen jatkosta puoluevaltuuston kokouksessa marraskuun lopulla.

– Rovaniemellä 20.–21.11. kokoontuvan keskustan puoluevaltuuston on käytävä laaja ja hallitusyhteistyön ytimiin pureutuva raatorealistinen keskustelu hallituksen ja hallituspohjan toimintakyvyn edellytyksistä.

Opiskelijajärjestö tunnustaa koronatoimenpiteistä aiheutuneen valtion velkaantumisen oikeaksi ja välttämättömäksi politiikaksi, jota ilman valtavia inhimillisiä katastrofeja ei oltaisi pystytty välttämään. Nyt vaakakupissa painaa kuitenkin uudistusten tarve.

Vuoden 2018 liittokokouksessa keskustaopiskelijat asetti useita kynnyskysymyksiä vaalien jälkeiseen hallitukseen osallistumiselle. Näistä kysymyksistä liitto katsoo perhevapaauudistuksen onnistuneen erinomaisesti.

Tyydyttävän arvosanan opiskelijajärjestö antaa hiilineutraaliuden edistämiselle, koulutukseen panostamiselle ja sosiaaliturvan uudistamistyön aloittamiselle. Kiitosta tulee myös siitä, että keskusta pääsi vuosikymmenien jälkeen opetusministeriöön tekemään näköistään sivistyspolitiikkaa.

Valtion velan kasvun pysäyttäminen ja translain uudistus ovat niitä kynnyskysymyksiä, joiden toteutumattomuudesta keskustaopiskelijat ilmaisee pettymyksensä.

Keskustaopiskelijoiden Helsingissä viikonloppuna kokoontunut liittokokous valitsi liiton puheenjohtajaksi vuodelle 2022 Jyväskylässä opiskelevan Arttu Laaksosen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Oona Löytänen ja Eeva-Kaarina Heikkilä. Liittohallituksen jäseniksi äänestettiin Venla Luttinen, Iida Hämäläinen, Lassi Oikkonen ja Santeri Ala-Röyskö.