"Voi tulla puolueen kanssa kahnauksia" – keskustaopiskelijoiden johdossa aloittava Arttu Laaksonen luotsaa järjestön aluevaaleihin, puoluekokoukseen ja OnlyFans-kohusivustolle

Keskustaopiskelijat

Arttu Laaksonen aikoo johtaa keskustaopiskelijoita vuonna 2022 esimerkillä. Hän lähtee aluevaaliehdokkaaksi Varsinais-Suomessa, ja korostaa, että keskustan pitää näkyä kampuksilla.

– Puhutaan opiskelijoille tärkeistä asioista, kuten mielenterveyspalveluista. Tavoitteeni on myös lähteä kiertämään kenttää, ja että järjestämme näkyvyyttä kampuksilla yhdessä osastojen kanssa.

Tuleva puheenjohtaja on kirjoilla Salossa ja opiskelee yhteiskuntatieteitä Jyväskylässä. 23-vuotias Laaksonen toimii Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja on istunut keskustaopiskelijoiden liittohallituksessa aiemminkin, vuonna 2020.

Laaksonen katsoo jo myös keskustan Lappeenrannassa kesäkuussa järjestettävään puoluekokoukseen.

– Perustuloa meidän pitää rummuttaa vahvemmin, sillä se on varmasti keskeinen teema eduskuntavaaleissa. Opiskelijoiden toimeentulo ja jaksaminen sekä hyvinvointi koronan jälkeen ovat asioita, joista varmaan saadaan puoluekokousaloite aikaiseksi.

– Koulutuksen ja tieteen rahoituksestakin voi tulla puolueen kanssa kahnauksia. Nämä pitää pitää keskustelussa, Laaksonen painottaa.

Opiskelijaliiton Helsingin Allianssi-talolla kokoontunut liittokokous teki historiaa korvaamalla lukuisat vanhat ohjelmat yhdellä yleisohjelmalla, josta löytyvät kaikki kannat samoista kansista. Läpimenneistä aloitteista Laaksonen nostaa esille Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiöön (YTHS) liittyvän kannan.

– Se, että YHTS:n palvelut ulotettaisiin myös jatko-opiskelijoiden käyttöön, herätti kokouksessa keskustelua. Se on hyvä avaus.

Ehkä eniten hämmennystä läpimenneistä liittokokousaloitteista herättää aloite, joka vaatii keskustaopiskelijoita avaamaan tilin OnlyFans-sivustolle.

Sivustolla sisällöntuottajat tarjoavat useimmiten maksusta tilaajilleen eri palveluita, kuten kuvia, videoita ja kahdenkeskisiä keskusteluita. Sivusto on herättänyt jonkinlaisia kohuja siksi, että palvelussa liikkuu tunnetusti erilaista eroottista sisältöä.

Laaksonen korostaa sivustolle menoa osana uuden ajan viestintää.

– Keskustaopiskelijoiden pitää rohkeasti hyödyntää uusia viestintävälineitä. Varmaan ruvetaan pian liittohallituksen ja liittotoimiston kesken miettimään, millaista koulutuspoliittista sisältöä sinne laitetaan.

Keskustaopiskelijat ry:n varapuheenjohtajiksi valittiin Oulussa opiskeleva Eeva-Kaarina Heikkilä ja Lahdessa opiskeleva Oona Löytänen. Liittohallituksen jäseniksi valittiin Venla Luttinen Helsingin, Iida Hämäläinen Jyväskylän, Lassi Oikkonen Joensuun ja Santeri Ala-Röyskö Vaasan osastosta.