Keskustan varapuheenjohtajavaalissa tekninen ääntenlaskuvirhe – ei vaikutusta lopputulokseen

Puoluekokous

Suomen Keskustan puoluekokouksessa Sotkamossa viime lauantaina käydyn varapuheenjohtajavaalin ääntenlaskussa on tapahtunut tekninen virhe, jonka seurauksena ääniä vaalissa saaneiden henkilöiden lopulliset äänimäärät muuttuvat.

Muutos ei kuitenkaan vaikuta vaalin lopputulokseen, vaan valittu varapuheenjohtajisto säilyy entisellään kokoonpanossa Katri Kulmuni, Hannakaisa Heikkinen ja Juha Rehula.

Ääntenlaskusta vastaavan menettelytapavaliokunnan puheenjohtaja Antti Hietaniemi korostaa, että lopulliset äänet tallennettiin excel-taulukkoon.

– Jostain syystä tässä excel-kaavassa ensimmäinen sarake eli 1. äänestysalue on tämän jälkeen jäänyt kirjautumatta lopulliseen äänestystulokseen ja näin varapuheenjohtajavaalissa on ilmoitettu väärät äänimäärät.

– Tilanne on erittäin harmillinen, mutta onneksi tämä ei vaikuttanut vaalin lopputulokseen, toteaa Hietaniemi.

Oikeat äänimäärät henkilöittäin ovat seuraavat: Katri Kulmuni 1808, Hannakaisa Heikkinen 1452, Juha Rehula 1311. Ääniä saivat myös Antti Kurvinen 1282 ja Pekka Pöyry 501. Ääniä annettiin yhteensä 6354, joista hylättyjä lippuja oli 11.

Äänestysalue 1:n muodostivat Helsingin ja Uudenmaan piiri, ruotsinkielinen piiri, Keskustanaisten keskusjärjestö, Keskustanuorten keskusjärjestö, Keskustan opiskelijaliiton keskusjärjestö ja Keskustan lehtimiehet. Alueella annettiin yhteensä 438 ääntä.