Keskustan puoluevaltuusto kokoustaa pääasiassa etäyhteyksin – puoluekokouksesta jääneet 142 aloitetta vihdoin käsittelyyn

Keskustan puoluevaltuusto

Keskustan puoluevaltusto pitää kokouksensa tänään lauantaina ja huomenna sunnuntaina pääasiassa etäyhteyksin.

Kokous siirrettiin puoluehallituksen päätöksellä Mikkeliin, koska koronaepidemian pahenemisen myötä pienenkään väkimäärän kokoontuminen Vantaalle ei olllut perusteltua.

Vallitsevissa olosuhteissa onkin ensiarvoisen tärkeää on järjestää terveydelle turvallinen puoluevaltuuston kokous.

Keskustan puoluevaltuuston kokous on seurattavissa suorana lähetyksenä niin puolueen Facebook-sivuilta kuin nettisivuiltakin.

Lähetystä tulee lauantaina klo 10–12.30 ja kokoustauon jälkeen klo 13.30 eteenpäin sekä sunnuntaina aamulla kello yhdeksästä kokouksen loppuun eli noin puolille päivin asti.

Kokouksessa puoluevaltuusto valitsee puheenjohtajistonsa ja puoluehallituksen seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi 2021–2022.

Kokous päättää myös keskustan kuntavaaliohjelmasta, linjaa Keskusta 2030 -ohjelman toimeenpanosta, ottaa tietenkin poliittisesti kantaa sekä hyväksyy puolueen ensi vuoden toimintasuunnitelman ja talousarvion.

Ylimääräisenä asiana puoluevaltuusto ottaa käsittelyyn sunnuntaina myös syyskuun puoluekokouksesta jääneet 142 aloitetta. Aloitteet jäivät tuolloin käsittelemättä, kun puoluekokous keskeytettiin sen venyttyä myöhäiseen iltaan.

Puoluekokousaloitteet täytyy keskustan sääntöjen mukaan käsitellä huolellisesti, ja puoluevaltuusto on ylin päättävä elin puoluekokousten välillä.