Keskustan Pirkkalainen: Gallupkehitys oikea, keskustan vahvistettava profiiliaan edelleen

Puoluesihteerin mielestä kesän poliittiset puheenaiheet ovat palvelleet keskustaa
Puoluekannatus

Hyvältä näyttää ja tuntuu, nousua on odotettu ja toivottu. Tästä saadaan hyvä startti politiikan syksylle, keskustan puolusihteeri Riikka Pirkkalainen kommentoi perjantain gallupeja.

Ylen teettämässä gallupissa keskusta on kovin nousija. 1,2 prosenttiyksikön kasvu on tuonut keskustan jo samaan virhemarginaaliin kokoomuksen kanssa. Keskustan kannatus on 17,8 ja kokoomuksen 19,8. Suurin puolue on SDP 21,2 prosentin kannatuksella.

Gallupissa perinteiset kolme suurta ovat tehneet selvää pesäeroa pienempiin puolueisiin. Tämä kertoo Pirkkalaisen mielestä kansalaisten tahdosta poliittiselle vakaudelle.

Pirkkalainen kokee myös kesällä keskusteluun nousseiden teemojen palvelleen keskustaa.

– Kesällä suomalaisia puhututtivat esimerkiksi aluepolitiikka ja kotimaisen ruoan tulevaisuus. Olisi ihme jos nämä keskustalle läheiset teemat eivät olisi vaikuttaneet myönteisesti keskustan kannatukseen.

Keskusta voi ohittaa SDP:n ja kokoomuksen Pirkkalaisen mielestä vahvalla omalla profiililla.

– Tässä ollaan toki takamatkalla. Pääministeriasema on vaikuttanut profiiliimme niin, että keskusta tuntuu vahvasti valtionhoitajapuolueelta ja oma ääni on jäänyt heikommaksi. Nyt keskustan on vahvistettava omakuvaansa ja päästävä ihmisten mielissä taas itsensä näköiseksi.

– Keskustan on vahvistettava ihmisten mielissä sitä, että olemme koko Suomen puolue, meillä on vahva sosiaalinen omatunto, olemme lapsiperheiden asialla ja meillä on tasapuolinen ja järkevä luontosuhde.

Pirkkalainen uskoo, että alkava eduskuntavaalien ehdokashankinta on omiaan herättämään luottamusta kansalaisten keskuudessa.

– Kun olemme paras ehdokashankintapuolue ja löydämme ihmisten arjessa tuttuja ehdokkaita ympäri Suomen, saadaan meno taas oikeille jengoilleen ja luottamus keskustaa kohtaan kasvamaan.