Keskustan Kaikkonen: Pienituloisten eläkeläisten toimeentuloa parannettava, mutta ei uudella velanotolla

Eläkepolitiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen jakaa monen muun tavoin yhteisen huolen pienituloisten eläkeläisten toimeentulosta.

Kaikkonen muistuttaa, että keskustan linja tällä vaalikaudella on ollut ja on kohdentaa valtiontalouden liikenevät voimavarat kaikkein heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseen.

– Kaikista pienituloisimpien eläkeläisten takuueläkettä olemme korottaneet jo kolme kertaa. Takuueläke nousee tällä vaalikaudella yhteensä lähes 40 eurolla kuukaudessa. SDP vaati takuueläkkeen korotusta viime vaalikaudella, mutta ei sitä toteuttanut, vaikka SDP oli hallituksen toinen pääpuolue ja sillä oli sekä valtiovarain- että peruspalveluministerin salkut, hän toteaa tiedotteessaan.

Tasa-arvoisten palvelujen turvaaminen niin eläkeläisille, lapsiperheille kuin työttömille edellyttää Kaikkosen mukaan sote- ja maakuntauudistuksen viemistä maaliin tänä keväänä.

– Keskusta tekee omat esityksensä pieneläkeläisten toimeentulon parantamisesta myöhemmin tänä vuonna, kun kuva valtiontalouden näkymistä on tarkentunut, hän sanoo.

Kaikkonen painottaa, että Suomen velaksi elämisen on kuitenkin joskus loputtava.

– Nyt se on loppumassa viimeistään vuonna 2021. Jos velaksi eläminen ei lopu, meillä ei ole varaa tulevaisuudessa huolenpitoon eikä yhdessä annettujen eläke- ja palvelulupausten toteuttamiseen.