Keskustalaiset toivottavat ruokarauhaa ja kehottavat aloittamaan viikonlopun ”ilmastopihvillä” – oli se sitten lihasta tai kasviksista tehty

Ruokavalio

Suomalainen lehmä ja märehtijän kasvattamisen ilmastopäästöt ovat pyörineet tällä viikolla politiikkojen huulilla. Keskustan riveistä on kummasteltu Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan päätöstä lopettaa naudanlihan tarjoilu Unicafe-ravintoloissaan.

Viikon päätteeksi keskustalaiset haluavatkin toivottavat suomalaisille ruokarauhaa. Keskustan viesti on, että kotimainen ateria on ilmastoteko, oli se sitten lihasta tai kasviksista tehty.

Keskustalaiset jakavat sosiaalisessa mediassa kuvaa lautasesta, jolla on Lindströmin pihvi ja kasviksia. Lindströmin pihvissä on perinteisesti sekä jauhelihaa että punajuurta.

– Aloitetaan viikonloppu pihviperjantailla! Olipa pihvisi lihaa tahi kasviksia – tahi molempia yhdessä, kuten tässä Lindströmin pihvissä – tärkeintä on, että se on suomalaista! Kotimainen ruoka on ilmastoteko ja se tukee kansantalouttamme, keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen twiittaa.

Twitterissä keskustan kuvan ”ilmastopihvistä” jakoi myös kansanedustaja Mikko Kärnä, samalla viestillä ryyditettynä.

– Pidetään ilmasto- ja pihviperjantai! Syödään kotimainen pihvi. Raaka-aineen saa itse valita ja minkä tahansa valitseekin, on se aina ilmastoteko. Kunhan on kotimaista, Kärnä kirjoittaa.