Keskustaedustajalta kovaa kritiikkiä vihreille: "Lapissa ollaan kurkkua myöten täynnä vihreiden politiikkaa"

Ilmastopolitiikka

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä kiersi viime viikonloppuna Lapin maakuntaa yhdessä kansanedustajakollegansa Katri Kulmunin kanssa. Kansanedustajat pitivät tilaisuudet Kemissä, Torniossa, Ylitorniolla, Pellossa, Kittilässä, Kemijärvellä, Posiolla ja Ranualla.

Kärnän mukaan Lapissa ollaan kurkkua myöten täynnä vihreiden politiikkaa.

– Vihreiden harjoittama täysin epärealistinen luonnonsuojelupolitiikka, hallitustyöskentelyssä harjoitettu kiristys ja mediapelit, maaseudun halveksunta ja autoilijoiden sekä lihansyöjien syyllistäminen nousivat esille jokaisessa tilaisuudessa. Lapinmaan kansan mitta on täynnä, Kärnä kertoo tiedotteellaan.

– Vihreät ovat irtaantuneet kokonaan reaalitodellisuudesta ja leijuvat jossain omissa sfääreissään, jossa ilmasto pelastetaan tekemällä valintoja, onko lautasella pihvi vai porkkana tai ajellaanko polttomoottoriautolla vaiko polkupyörällä. Vihreiden identiteettinäpertelyn vuoksi oikeat ja järkevät toimet ilmastonmuutoksen torjumiseksi jäävät käsittelemättä, hän lisää.

Kärnä piti kiertuetta haastavana, koska joutui itsekin joka paikassa kritisoimaan hallituskumppania.

– Mukavampaahan tämä olisi, jos voisi antaa myös kehuja, mutta eipä tässä kehuttavaa juuri ole. Vihreät yrittävät vedättää joka käänteessä ja tuovat erilaisiin pöytiin ehdotuksia, jotka ovat suoraan hallitusohjelman vastaisia. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä oli tämänviikkoinen ehdotus oleskelulupien myöntämisestä laittomasti maassa oleskeleville. Samaan aikaan hallitusohjelmaan kirjatut vihreille epämiellyttävät hankkeet, kuten vaikkapa kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tekninen valvonta, ovat edelleen toteuttamatta.

– Vaadin vauhtia prosessiin, muuten on laitettava kaikki vihreille tärkeät hankkeet myös jäihin.