Kärnä hehkutti elpymispakettia pieneksi lottovoitoksi ja ojensi Pekkarista – nyt tulee mepin vastaus: “en toimi hänen ohjeidensa mukaisesti“

Politiikka

Europarlamentaarikko Mauri Pekkarisen (kesk.) ja kansanedustaja Mikko Kärnän (kesk.) EU-elpymispakettia koskeva nokittelu saa jatkoa.

Pekkarinen kritisoi EU-johtajien neuvottelutulosta heti tuoreeltaan.

Hän totesi Iltalehdelle, että Suomen saama puolen miljardin euron ”kirjekuori” maatalouden ja hajaseutujen kehittämiseen oli korkeintaan torjuntavoitto.

Lisäksi Pekkarinen paheksui sitä, että monet keskustalaiset toimijat hehkuttivat neuvottelujen lopputulosta.

Europarlamentaarikon kovat puheet menivät Kärnän ihon alle.

Kansanedustaja valitteli sitä, että Pekkarinen ”on hypännyt oikeistopopulistien kelkkaan ymmärtämättä, että on aloittamassa taistelua Suomen maaseutua vastaan”.

Kärnä kehui pakettia ”pienimuotoiseksi keskustalaiseksi lottovoitoksi”.

Nyt Pekkarinen vastaa Kärnälle Suomenmaan mielipidekirjoituksessa.

– Kansanedustaja Mikko Kärnä antoi isällisiä ohjeita minulle siitä, miten minun olisi toimittava EU:n elvytyspaketin suhteen. Kiitän terveisistä.

Pekkarinen kiistää moittineensa EU-budjetin antia Suomen maataloudelle.

Elvytysrahasto on kuitenkin asia erikseen.

– Elvytyspaketista, jonka Kärnä sanoo olevan ”pieni lottovoitto Suomelle”, olen hänen kanssaan eri mieltä.

Pekkarinen näkee, että koronaelvytysrahasto venyttää juridiikan rajoja ja nakertaa taloudellista moraalia.

– Perussopimusten kirjaimen mukaan velkaa ei pitänyt ottaa eikä toisten törsäilyjen pitänyt koskaan kaatua toisten maiden maksettavaksi.

Keskustameppi alleviivaa, että Suomi joutuu maksamaan avustuspaketista nettona 3,4 miljardia euroa enemmän kuin se saa.

Pekkarinen äänesti torstaina EU-parlamentissa EU-budjetin puolesta, mutta vastusti koronapakettia.

– Vaikka Kärnä siis pitää elvytyspakettia ”pienenä lottovoittona Suomelle”, en kuitenkaan toimi hänen ohjeiden mukaisesti.

Pekkarinen toteaa ymmärtävänsä sen, että keskusta voi hallituspuolueena tukea elvytyspakettia.

– Hyväksyn tietysti sen. Samalla tavalla toivon, että mahdollisimman monet keskustalaiset voivat hyväksyä sen, että minä meppinä olen edellä kertomallani kannalla.

Kommentit (4)

 • Lukija5

  Kyllä Pekkarinen oikeassa on. Hyvä tietenkin, että maatalouden tuet eivät pudonneet ja harvaan asuttujen alueiden saama 100 mlj. Muuta hyvää ei sitten löydykkään. Kaikkein vastenmielisintä on ainainen sääntöjen vastainen vedätys. Monille on tuttua pilkun halkominen maatalouden EU-tukien maksatuksessa. Ei tule kuuloonkaan, että niissä olisi joustoja. Sen sijaan säädösten laatijat ovat sangen luovia omien sääntöjensä suhteen.

 • Lukija9

  Kepun jäsentenväliset riitelyt johtavat ”sylttytehtaalle”. Lopettakaa nahistelu ja jääkää odottamaan lupullisia päätöksiä!

 • Lukija22

  Kränästä keskustapuolue on saanut sisäisen kestohajottajansa.

 • Lukija26

  Suomen pelastaminen nykyisestä talousahdinkosta ja häämöttävistä ongelmista ,vaati meiltä kaikilta kovaa yhteistyökykyä . Ei riitä ,että se 100miljoonaa on myönnetty tukea Eu-taholta . taantuviin alueisiin .Nyt meidän kaikkien pitää toimia niin ,että se raha tulee investointeihin ja työpaikkoihin oikealla tavalla niillä alueilla ,missä kohteita löytyy ja mihin Se on tarkoitettu ? Vaatii todella työtä joka taholta ,että optimaalinen hyöty saadaan käyttöön .
  Myös ” KORONAN ” tuomat vaikeudet tulevat ja näkyvät nyt telakkateollisuudessa risteilijätilauksien häviämisenä mm. Turun -telakka hävisi Kiinalaisille tämän tilauksen koska oli (100-miljoonaa halvempi ) ,Samoin Rauman telakkan kahden laivan tilaus peruuntui . Taisi olla austraalialainen tilaaja ,joka sen oli tilannut (luin HS ). Kysynkin suoraan oliko totta ,että SAK – n puheenjohtaja totesi ,että työehtosopimuksiin ,rakenteiden kehittämisen osalla Ei puututa ? Käymässä on niin ,että nyt tarvitaan meitä kaikkia myös AY-kenttää kehittämään ,näitä korvaavia työpaikkoja ,jotta pääsisimme mukaan kehitykseemme . Nopeimmin Se tapahtuu kun ”pelastetaan ” nämä pienet alihankintayritykset ” osavalmistajat Se onnistuu vain yhdessä toimien . Niin tekevät muutkin maat , joustetaan silloin kun on mahdollista . Sama on Uudenkaupungin autotehtaan osalla . Jossa sähköautoihin ja laitteisiin siirtyminen on tapahtumassa hyvinkin laajamittaisesti ja osaamisen kehittäminen sillä rintamalla vaatii meiltä kaikilta ponnistelujan ,että pysymme mukana . Tuottavaan yritystoimintaan päästään vain pitkällä kokemuksella , nykyisin myös sitä nopeuttaa hyvä käytännön koulutus . Joten meitä kaikkia tarvitaan . Keskustellaan asiapohjalta ja kehittävässä yhteistyössä ,myös koko ”oppositio ” on hyvä olla mukana . Jokainen työpaikka on ”kullan ” arvoinen .

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi , Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen