Kärnä oudoksuu Pekkarisen ja opposition lausuntoja elpymispaketista – kuvaa pakettia pienimuotoiseksi keskustalaiseksi lottovoitoksi

Elpymispaketti

Keskustaedustaja Mikko Kärnä hämmästelee keskustan europarlamentaarikon Mauri Pekkarisen ja opposition EU:n elpymispakettia kohtaan esittämää kritiikkiä.

Kärnän mielestä pakettia kritisoivat poliitikot ovat unohtaneet, että EU:ssa on yhteiset sisämarkkinat. Mitään vaihtoehtoja paketille ei myöskään ole esitetty. 

Kärnä näkee, että Suomi onnistui neuvotteluissa niin hyvin kuin mahdollista. Suomi sai itselleen 500 miljoonaa euroa tukirahaa niin sanotussa kansallisessa kuoressa.

– Paketti oli kokonaisuudessaan pienimuotoinen keskustalainen lottovoitto, mutta siltikin jotkut poliitikot jaksavat mököttää. Ei kannattaisi, Kärnä neuvoo.

– Kannattaisi pikemminkin huomioida, että muiden muassa MTK sekä Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntajohtajat ovat suhtautuneet tähän tulokseen erittäin positiivisesti, Kärnä jatkaa.

Puoluetoveriaan Pekkarista Kärnä kehottaa nukkumaan muutamankin yön yli ennen seuraavia kommentteja. 

Kärnä kehuu Pekkarista hienoksi mieheksi ja pitkän linjan poliitikoksi, mutta lisää, että keskusta ei tarvitse nyt yhtään sivuraiteelle ajautuvaa besserwisseriä.

– Pekkarisen kannattaa säilyttää se valtiomiesmäisyys, joka hänellä on ja tulla myös muistetuksi sellaisena. On hyvin ikävää, että hän on tässä kysymyksessä hypännyt oikeistopopulistien kelkkaan ymmärtämättä, että hän on aloittamassa taistelua Suomen maaseutua vastaan, Kärnä sanailee.

Kommentit (4)

 • Lukija4

  Hyvä pojat, keskustelua asioista on tarpeellista käydä – ”lottovoittoa” kiitellään laajasti – myös molemmat keskustelijat.

 • Lukija9

  Näyttää siltä, että Pekkarinen on alkanut nakertaa puolestaan Keskustan riveja ja ruvennut paavoilemaan liittymällä persuilevin ajatuksin äärioikeistoon. Onnea ja henkilökihtaista menestystä valisemallasi tiellä!

 • Lukija24

  Pekkarinen on nyt kyllä enemmän järjissään kuin Kärnä.
  Kovakorvainen Kärnä ei ole kuullut vaihtoehdoista mitään, eipä tietenkään.
  Maatalouden ja aluepolitiikan kytkeminen valtionvelkaan on halpamaista ja kostautuu varmasti jatkossa vaikkapa kiinteistöveron laajentumisena pelto- ja metsämaahan.
  Ilmeisesti Kärnä on arhinmäkeläisen talouspolitiikan kannattaja ja ajattelee ettei Italiaan kylvettyjä lainarahoja tarvitse koskaan maksaa takaisin.
  Voihan siinä niin käydäkin jos laina on euroissa ja hyperinflaatio ja euron romahdus häivyttävät lainojen osuuden ja arvon bruttokansantuotossa.
  Vaihtoehto johon tullaan joka tapauksessa on se että jotkut maat on saatava ulos eurosta omaan valuuttaan koska euro ei sovellu näiden maiden talouteen eri syistä.
  Välimerenmaiden talouskulttuuri ei ole sopeutunut emusääntöihin eikä tule sopeutumaan.
  Nyt tähän hulvattomuuteen lähdettiin koko EU,ssa ja sen loppu on sama kuin on ollut useasti liiran ja drakman.
  Niissä talouskatastrofeissa köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat.
  Tämä epävakaus tuntuu sopivan niin oikeistolle kuin vasemmistolle. Vasemmisto saa lisää vaalikarjaa eli köyhiä ja oikeiston kannattajat vaurastuvat.
  Suomi teki virheen liittyessään euroon koska pienen maan jäykät työmarkkinat tyrehdyttävät viennin nopeasti laskusuhdanteessa jossa tehty tuporatkaisu on aina liian suuri ja haitallinen eikä sitä voida devalvaatiolla oikaista kuin omassa valuutassa jota Suomella ei enää ole.
  Suomi on velkaantunut, kiristänyt verotusta, myynyt kansallisomaisuutta siksi koko euroajan lunastaakseen ylisuuret tupot.
  Samoin on tehnyt Italia ja Kreikka sekä Espanjaainakin velan osalta ja nyt Suomi on lähtenyt lainoittamaan yhdessä muiden EU-maiden kanssa näiden maiden talouspolitiikkaa.
  Tuhlailevan talouspolitiikan takaajaksi ja maksajaksi sitoutuminen on silkkaa typeryyttä ellei sen tarkoutuksena ole hajoittaa euroaluetta.
  Tässä nimittäin käy niin että Välimerenmaat saavat nyt entistä helpommin ja enemmän lainaa saksalaisilta ja ranskalaisilta pankeilta koska heillä on laaja takaajien ja maksajien eli takuumiesten joukko turvanaan ja taas tarvitaan Kärnän kaltaisia poliitikkoja jotka ovat valmiita maksamaan Välimerenmaiden kulutusjuhlat siinä toivossa että jotain Suomeltakin ostettaisiin ja saisimme edes osan rahoistamme takaisin.

 • Lukija26

  Mauri Pekkarinen nelinkertaisena ministerinä ja pitkäaikaikaisena eduskunnan jäsenenä sekä EU-meppinä on kyllä perillä Suomen ja myös EU-asioista . Hänen tieto -taito on laaja-alaista koko Suomen etua ajavaa politiikkaa ja on pitkä etumatka muihin aloitteleviin edustajiimme olivatpa eri puolueista vai eivät . Hänen asianmukaiset kommentit ovat kyllä olleet aiheellisia . Tutustukaa nuoret edustajat asioihin ja arvostelkaa asiaperustein Teille jokaiselle on annettu siihen valtuudet ? Vai yhdessä nousemme niistä vaikeuksista mitä meillä on ja tulee edelleen tulevaisuudessa olemaan .

  Seppo Kotaniemi
  Keski-Suomi : Äänekoski

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen