Kansalaiset pärjäävät vielä koronan kanssa, varautuvat kuukausien kriisiin – korona koettelee erityisesti lapsiperheiden arkea

Koronavirus

Suomalaisista yli puolet katsoo, että koronakriisi ei ole suuresti muuttanut heidän elämäänsä. Naiset ja nuoret ottavat tilanteen hieman muita raskaammin, käy ilmi Taloustutkimuksen tuoreesta kyselystä.

Kovimmilla ollaan lapsiperheissä. Koronakriisi on vaikuttanut selvästi vähemmän eläkeläisten ja työttömien elämään kuin työikäisiin. Kaikkein vähiten kriisillä näyttää olleen vaikutusta maanviljelijöiden elämään.

– Eniten menettävät ne, joilla on aikaisemmin ollut vilkas sosiaalinen elämä, paljon matkustelua ja kuluttamista, Taloustutkimus arvioi.

Vain prosentti kyselyyn osallistuneista vastasi olevansa romahduksen partaalla. Runsas neljännes on sitä mieltä, ettei oikein enää jaksaisi, mutta tyytyy tilanteeseen.

Kolmannes kyselyyn vastanneista arvioi, että elämä Suomessa on palautunut normaaliksi 3–6 kuukauden kuluessa, neljännes arvioi tähän kuluvan puolesta vuodesta vuoteen.

Taloustutkimuksen kyselyyn vastasi liki 1 300 ihmistä tämän viikon maanantaina ja tiistaina.