Kalastusrajoitukset saimaannorpan suojelemiseksi eivät enää voimassa – Leppä: "Olemme tuoneet useita tiukennettuja vaihtoehtoja, joista mikään ei ole sopinut vihreille"

Saimaannorppa

Saimaalla ei enää tästä päivästä lähtien ole voimassa olevia kalastusrajoituksia saimaannorpan suojelemiseksi.

Edellinen kalastusrajoituksia koskeva asetus oli voimassa eiliseen saakka. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan uuden asetuksen antaminen on viivästynyt, koska sen valmistelu on kesken hallituksessa.

Lausuntokierroksella käyneen asetusluonnoksen mukaan verkkokalastus olisi kokonaan kiellettyä Saimaan kalastusrajoitusalueella tästä päivästä alkaen aina kesäkuun loppuun asti, lukuun ottamatta kalastamista alle 22 millimetrin solmuvälin muikkuverkoilla.

Kalastusrajoitusten pituudesta ei ole kuitenkaan löytynyt sopua hallituksessa, joten uutta asetusta ei ole toistaiseksi annettu.

Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen (vihr.) ja maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kiistelivät kalastusrajoituksista eilen Twitterissä.

Mikkonen kirjoitti, että maa- ja metsätalousministeriö ei ole tuonut uutta asetusta hallituksen päätettäväksi.

Lepän mukaan Mikkosen väite ei pidä paikkaansa.

–  Olemme tuoneet hallituspuolueille useita tiukennettuja asetusvaihtoehtoja, joista mikään ei ole sopinut vihreille, Leppä tviittasi.

Mikkosen mukaan verkkokalastuskieltoa tulisi pidentää nykyisestä saimaannorpan turvaksi ja tehdyt esitykset ovat olleet riittämättömiä. Vihreät haluaisi pidentää Saimaan alueen verkkokalastuskieltoa heinäkuun loppuun saakka.

Leppä vetosi eilen tiedotteessa Saimaan asukkaisiin, mökkiläisiin ja kalastajiin, että he jättäisivät verkot naulaan 15. huhtikuuta alkaen ja turvaisivat näin saimaannorpan suojelun.

Kommentit (2)

  • Nipsu

    Joo, älä anna periksi Leppä! Nuo vihreet yrittää jyrätä kaiken oman mielen mukaiseksi – mites muut? Norppa on ihana mutta on kuunneltava toisiakin osapuolia. Nyt verkkokalastajat välttäkää kalastukselta kuten ennenkin tähän aikaan. Muitakin keinoja on käytettävissä norpan suojelemiseksi kuten Leppä on ehdottanutkin… Eikö vihreät sitten lopulta haluakaan suojella norppia?

  • Lukija89

    Koeta Leppä pitää vihreät edes jonkinasteisessa ruodussa. Kohta ei saa kalastaa, ei puuta kaataa, ei mitään muuta kuin asumistuella muuttaa Helsinkiin asumaan, te kaikki sieltä maakunnista.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen