Kaakkois-Suomen venäjänkielinen väestö huijauspuheluiden kohteena

Huijaussoitot

Kaakkois-Suomessa on havaittu viime viikkoina erityisesti venäjänkielisiin kohdistuneita pankki- ja luottokorttitietojen kalasteluja puhelimitse. Kaakkois-Suomen poliisilaitos kertoi tiistaina uudesta rikosilmiöstä, jossa huijaussoittoja tehdään pankkien tai muiden suurten organisaatioiden nimissä.

Yhteistä näille huijauksille on se, että venäjänkieliset ihmiset saavat puhelun ulkomaalaisesta numerosta, joka näyttää kuuluvan suomalaiselle pankille. Soittaja puhuu venäjää esiintyen joko pankin tai kansainvälisen organisaation työntekijänä, tiedotteessa kerrotaan.

Soittaja sanoo ottavansa yhteyttä henkilön pankkitilin väärinkäytöksen, korttimaksun vahvistamisen tai esimerkiksi verkko-ostoksissa tapahtuneen henkilötietojen väärinkäytöksen takia.

Henkilöltä pyydetään pankki-, luottokortti- ja henkilötietoja. Vastaajaa on myös pyydetty hyväksymään se, että soittaja ottaa etäyhteyden henkilön tietokoneelle.

Poliisi muistuttaa, että yksikään viranomainen, pankki tai muu virallinen organisaatio ei kysy pankki-, luottokortti- tai henkilötietoja puhelimessa.