Jymy-yllätys ja arvovaltatappio Marinille: Kokoomuksesta niukasti suurin puolue Tampereella, SDP menettää pormestaripaikan – kokoomukselle kasvukolmion kaikki pormestarit

Kuntavaalit

Ääntenlaskennan viime metreillä kokoomus ohitti SDP:n niukasti Tampereella. Tämä tarkoittaa sitä, että kokoomus on oikeutettu Tampereen pormestarin paikkaan ja SDP menettää paikan.

Ääntenlaskennan loputtua kokoomus näyttää saaneen 26 äänen johdon sosiaalidemokraatteihin nähden. Molemmat saavat 17 paikkaa. Kokoomuksen voiton toi RKP:n kanssa tehty vaaliliitto. Taustalla on myös suru-uutinen. RKP:n ainoa ehdokas, pitkäaikainen valtuutettu Peter Löfberg menehtyi juuri vaalien alla, ja vaaliliitolta jäänyt paikka meni kokoomukselle.

Tarkastuslaskennassa tilanne voi muuttua, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kokoomuksen kahdesta ehdokkaasta joko Anna-Kaisa Ikonen tai Kalervo Kummola nousee Tampereen pormestariksi.

Pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinin huikeasta henkilökohtaisesta suosiosta huolimatta SDP ei onnistunut pitämään Tampereen ykköspaikkaa. Marin sai yli 10 000 ääntä.

Keskusta sai Tampereella kolme paikkaa, laskua oli yksi paikka. Pormestariehdokas, kansanedustaja Jouni Ovaska sai keskustan suurimman äänimäärän, yli 1200 ääntä.

Kokoomus on saamassa myös Helsingin ja Turun pormestarien paikat. Näissä kaupungeissa kokoomuksen johto on selkeästi suurempi kuin Tampereella.

Juttua päivitetty klo. 23.49 tiedolla Peter Löfbergin kuolemasta.