Iranin viranomaiset: Maahan pudonneessa ukrainalaiskoneessa oli tekninen ongelma

Teheranin lentoturma

Iranissa pudonneessa ukrainalaiskoneessa oli tekninen ongelma, sanotaan Iranin siviili-ilmailuviranomaisten tekemässä alustavassa onnettomuustutkintaraportissa.

Raporttiin haastateltujen silminnäkijöiden mukaan koneessa oli nähty liekkejä sen ollessa vielä ilmassa, ja kone oli kääntynyt takaisin kohti lentokenttää ennen maahansyöksyä.

Keskiviikkona tapahtunut Ukraine International Airlinesin matkustajakoneen maahansyöksy tappoi kaikki koneessa olleet 176 ihmistä.

Raportin mukaan kone katosi tutkasta sen noustua 2 400 metrin korkeuteen. Lentäjältä ei saatu viestiä poikkeuksellisista olosuhteista.

– Silminnäkijöiden mukaan koneessa nähtiin liekkejä, joiden roihu voimistui, raportissa kerrotaan.

Viranomaiset kertovat haastatelleensa tutkinnassa sekä maassa olleita että ukrainalaiskoneen yllä lentäneessä koneessa olleita ihmisiä.

Iranilainen uutistoimisto Irna kertoi aiemmin, että yksi koneen moottoreista syttyi tuleen nousun jälkeen.

Ukraine International Airlinesin Boeing 737 -kone nousi ilmaan Khomeinin lentokentältä aikaisin keskiviikkona paikallista aikaa. Sen oli määrä lentää Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan.
Iranin siviili-ilmailun viranomaiset ovat ilmoittaneet, etteivät ne luovuta maahan pudonneen ukrainalaisen matkustajakoneen kahta mustaa laatikkoa yhdysvaltalaiselle Boeing-lentoyhtiölle tai Yhdysvaltain viranomaisille.