HS:n pääkirjoitus väittää, ettei hallituksella ollut roolia kiky-sopimuksessa – ex-elinkeinoministeri Olli Rehn huomauttaa neuvotelleensa kellon ympäri puolen vuoden ajan: ”Dementiaa?”

Politiikka

Hallitusta ei voi ainakaan kehua hallituskauden aikaisesta talouskasvusta, Helsingin Sanomat tylyttää torstain pääkirjoituksessaan.

– Tämän hallituksen aikaisista uudistuksista suurin työllistävä vaikutus on ar­viointineuvoston mielestä ollut kilpailukykysopimuksella. Senkin solmivat työmarkkinajärjestöt ja niiden liitot, ei hallitus, pääkirjoitus toteaa .

Pääkirjoitus tyrmistytti entisen elinkeinoministerin Olli Rehnin (kesk.), joka toimii nykyisin Suomen Pankin pääjohtajana.

Hän kiittää Twitterissä työmarkkinaväkeä kilpailukykysopimuksesta, mutta muistuttaa, että myös hallituksessa paiskittiin töitä sen eteen. Hän muistaa viettäneensä puolisen vuotta työmarkkinajohtajien kanssa neuvotellen.

– Grattis tm-väelle kikystä! Hs.fi: hallituksella ei roolia. Muistan tosin viettäneeni 6kk 24/7 tm-johtajien kanssa 2015-16. Dementiaa? Oltiinko me siellä Petteri Orpo, Jari Lindström, Jyri Häkämies ja Lauri Lyly, Rehn kysyy sarkastisesti.

– Kyllä me Olli siellä oltiin. Mulla on muistiinpanot siltä ajalta, työministeri Jari Lindström (sin.) vahvistaa.