HS: Ministeri Lintilä salibandy-yleisössä korona-altistumisesta huolimatta – ei itse katsonut altistuneensa

Mika Lintilä kertoo ottaneensa ennen ottelua negatiivisen kotitestin
Korona

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) osallistui sunnuntai-iltapäivänä katsojana Suomen ja Latvian väliseen salibandyotteluun, vaikka hän oli saanut lauantaina tiedon altistumisestaan koronavirukselle, Helsingin Sanomat (HS) kirjoittaa.

Altistumisen syynä oli ministerikollega Pekka Haaviston (vihr.) koronatartunta. Lintilä kertoo lehdelle saaneensa ennen ottelua tiedon, että Haaviston kanssa tekemisissä olleiden ministerien pitäisi välttää kontakteja. Hän ei kuitenkaan katsonut olleensa kontaktissa tämän kanssa.

Elinkeinoministeri kertoo HS:lle, ettei uskonut altistuneensa koronavirukselle, vaikka osallistui perjantaina EU-ministerivaliokunnan kokoukseen, jossa myös Haavisto oli.

Hän sanoo istuneensa salin toisella puolella Haavistoon nähden, noin kymmenen metrin päässä. Hän oli ollut paikalla kokouksessa noin kolme varttia. Lisäksi hän kertoi kokoukseen osallistujien käyttäneen maskeja, HS kirjoittaa.

– En siinä määrin kokenut olleeni Pekan kanssa samassa tilaisuudessa.

Lintilä kertoo myös ottaneensa ennen ottelua koronan kotitestin, joka oli negatiivinen. Maanantaina hän kävi myös varsinaisessa testissä, josta tuli niin ikään negatiivinen tulos.

Moni muu ministeri jäi omaehtoiseen karanteeniin tiedon saatuaan. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) kertoi jo perjantaina peruvansa viikonlopun ohjelmansa.

Keskustalaiset valtiovarainministeri Annika Saarikko sekä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen peruivat osallistumisensa keskustanuorten sunnuntaisiin vuosijuhliin.

Juhliin osallistui kuitenkin keskustalainen puolustusministeri Antti Kaikkonen. Hän ei katso altistuneensa Haaviston koronatartunnalle, Ilta-Sanomat kertoi tiistaina.

Kaikkonen kertoo lehdelle olleensa Haaviston kanssa samassa tilassa vain noin 15 minuuttia.

– Emme olleet lähikontaktissa. Istuimme eri puolilla istuntosalia. Kaikki osallistujat käyttivät maskia.