Hoitajajärjestöt lievensivät ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja

Kotimaa

Hoitajajärjestöt Tehy ja Super lieventävät ylityö- ja vuoronvaihtokieltoja kesän ajaksi. Järjestöt kertovat, että niiden jäsenet voivat kesäkuun alun ja elokuun lopun välillä tehdä halutessaan ylityötä ja vaihtaa vuoroa, mutta työnantaja ei voi niihin määrätä.

–  Me keskitymme hoitajien asiaan. Kun tilanne näyttää pitkittyvän, haluamme tällä linjauksella helpottaa muutenkin matalapalkkaisten jäsentemme toimeentuloa kesäkuukausina, sanoo Superin puheenjohtaja Silja Paavola tiedotteessa.

Hoitajajärjestöt korostavat, että työtaistelutoimilla tavoitellaan aina mahdollisimman hyvää painostusvoimaa parhaan mahdollisen neuvottelutuloksen saamiseksi omille jäsenille. Samalla toteutustavan tulisi olla sellainen, että jäsenille aiheutuisi toimista mahdollisimman vähän haittaa tai menetyksiä.

Sopimuksettoman tilan jatkuminen mahdollisesti pitkäänkin koko kunta-alalla vahvistui maanantaina, kun Kunta- ja hyvinvointialuetyöantajat KT:n ja kahden muun pääsopijajärjestön Jukon ja JAU:n tunnustelut sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen pohjalta kariutuivat.

–  On mielenkiintoista, että tunnustelu ei johtanut tulokseen, koska muut kunta-alan sopijaosapuolet olivat jo osaltaan hyväksyneet sovittelulautakunnan ehdotuksen. Pakka tuntuu siellä olevan kiistatta hieman sekaisin. Selkeää on sen sijaan se, että pulaan hoitohenkilöstöstä on pakko löytää lääkkeet, pohtii Tehyn puheenjohtaja Millariikka Rytkönen.

Hoitajajärjestöt ovat vaatineet palkkaohjelmaa, jossa tavanomaisten sopimuskorotusten päälle palkkoihin tulisi vuosittain 3,6 prosentin korotus viiden vuoden ajan. Työnantajapuoli ei ole hyväksynyt tätä.

Tehy ja Super perustelevat vaatimustaan hoitajapulalla, jonka ratkaisemiseksi palkkaohjelma olisi järjestöjen mielestä tarpeen.

Kommentit (1)

  • Lukija4

    Sote-järjestöjen sovintoehdotuksen hylkäystä ei voi ymmärtää hyvällä tahdollakaan. Kun lisäksi ottaa huomioon myös heidän valtavan kiristyksen ja oman pesän maineen pilaamisen sekä toisten ammattiryhmien syyttelyn ja panettelun.

    He olisivat sovintoesityksessä saaneet vaatimansa tavoitteet 5 vuoden palkkaohjelmaa myöten, lukuun ottamatta palkkaohjelman prosentteja. Lisäksi on muistettava, että ensivuoden alussa he kaikki siirtyvät hyvinvointialueiden palkkalistoille ja saavat palkkoihinsa merkittävät korotukset harmonisoinnin yhteydessä, lukuun ottamatta korkeimpia palkkoja.

    Onko liittojen johto ajautunut kuplassaan täysin ulkopuolisten tapahtumien (korona, sota, yms.) ulkopuolelle, josta Suomi ja suomalaiset ovat kärsineet (ulkomaan velka, hinnat, yms,) merkittävästi.

    Kyllä sote-järjestöjen olisi pitänyt ymmärtää, että ei oman pesän likaamisella ja vain omaan napaan tuijottamalla pitkälle pötkitä. Heidän olisi pitänyt voimakkaasti korostaa uusien sote-ammattilaisten kouluttamiseen ja palkkaamiseen liittyvien rahoitusten lisäämiseen. Kuten sovintoesityksestä huomattiin, palkkojen tasokorotuksiin on myönteistä ymmärrystä, kun se ei perustu omaan napaan tuijottamalla ja yhteistyötä kiertäen.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen