Hallitus linjasi Suomen rokotestretegiasta – Kiuru: Koronarokote tullaan tarjoamaan kaikille halukkaille

Koronarokote

Koronarokote tullaan tarjoamaan kaikille halukkaille, joilla ei ole sille terveydellistä estettä, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) kertoi poistuessaan Säätytalolta hallituksen neuvotteluiden päätteeksi.

Hallitus hyväksyi keskiviikkoillan neuvotteluissa Suomen rokotestrategiasta. Tavoitteena on, että koko väestö rokotetaan, kun myyntiluvallinen rokote on saatavilla.

Kiurun mukaan rokote tulee olemaan ottajalleen ilmainen. Hänen mukaansa täytyy kuitenkin varautua siihen, että aluksi rokotetta ei saada samanaikaisesti kaikille.

Kiurun mukaan on kuitenkin tärkeää päästä rokottamisessa heti liikkeelle.

Jo aiemmin on kerrottu, että alkuvaiheessa rokotetta tarjotaan koronapotilaita hoitavalla sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, hoivakotien henkilöstölle, ikääntyneille henkilöille sekä henkilöille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistavia sairauksia.

Kysyttäessä rokotteiden jakelun alueellisista painotuksista Kiuru korosti, että koronavirusta tavataan joka puolella maata pieniä paikkakuntia myöten, ja siksi lähtökohtana on toimien aloittaminen koko maassa.

– Suojassa ei ole Suomessa yksikään toimija, Kiuru painotti.

Kiuru kertoi myös, että hallitus odottaa positiivisia uutisia rokotteesta lähiviikkoina ja valmistautuu ryhtymään toimeen jakelun käynnistämiseksi heti sen jälkeen.

Hallitus päätti keskiviikkoillan neuvotteluissaan Suomen virallisesta rokotestrategiasta, joka hyväksytään vielä valtioneuvoston periaatepäätöksessä.

Kiurun mukaan illan aikana on keskusteltu hyvin yksityiskohtaisesti rokotteiden hankkimisesta ja jakelusta.

Hallituksen neuvotteluiden sisällöstä kerrotaan tarkemmin huomenna tiedotustilaisuudessa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 2.12. klo 22:09.