Demokraatti: Perussuomalaiset vaativat Ylen rahoitukseen 50 miljoonan euron leikkausta

Oppositiopuolueen kansanedustajien mukaan Ylestä on esitetty huomattavasti arvostelua
Yle

Oppositiopuolue perussuomalaisten eduskuntaryhmä ehdottaa, että Yleisradion rahoitusta leikataan 50 miljoonalla eurolla.

Asiasta kertoo Demokraatti-lehti.

Leikkaus olisi suunnilleen 10 prosenttia valtion televisio- ja radiorahaston noin 508 miljoonan euron potista.

Perussuomalaisten mukaan Ylestä on esitetty huomattavasti arvostelua. Puolueen kansanedustajat katsovat, että arvostelu on kohdistunut myös siihen, että Yle ei olisi poliittisesti sitoutumaton. Aloitteessa arvioidaan Demokraatin mukaan myös, että Ylen asema tiedonvälittäjänä on muuttunut.

– Myös kaupallinen media on laajentunut merkittävästi. Yleisradiota ylläpidetään verorahoilla, ja sitä koskevaa sääntelyä selittävät merkittävällä tavalla myös taloudelliset taustatekijät. Ylen tulee tehostaa ja uudelleenorganisoida kuten muidenkin, perussuomalaisten aloitteessa kirjoitetaan Demokraatin mukaan.

Lehti kertoo, että koko perussuomalaisten ryhmä on allekirjoittanut asiasta talousarvioaloitteen ja lakialoitteen.

Aloitteiden ensimmäinen allekirjoittaja on kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.).

Yle-vero on tällä hetkellä aikuisella 0,68 prosenttia ansio- ja pääomatulojen määrästä, kuitenkin enintään 143 euroa. Pienituloisimmat on vapautettu Yle-verosta. Tänä vuonna Yle-veroa ei tule maksettavaksi esimerkiksi palkansaajalle alle 11 044 euron tuloilla tai eläkeläiselle alle 10 294 euron tuloilla.

Yle-vero korvasi televisiolupamaksun vuoden 2013 alusta.

Vero.fi