Demareiden vai ministeriön vika? – Keskustan Ovaska vaatii kevennyksiä matkustusrajoituksiin

Matkustusrajoitukset

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska vaatii Twitterissä muutoksia matkustusrajoituksiin jo ensi viikolla.

Ovaskan mukaan tilanne on kestämätön monen ihmisen kannalta. Hän viittaa Viron pääministeri Kaja Kallaksen kirjoitukseen Helsingin Sanomissa, jossa Kallas vetoaa pääministeri Sanna Mariniin (sd.) Suomessa työskentelevien virolaisten puolesta. Kallas toivoo, että matkustusrajoituksia alettaisiin jo purkaa.

– Se, että Suomessa työskentelevät virolaiset eivät voi ilman työpaikan menettämisen uhkaa matkustaa maasta toiseen, ei ole kohtuullista, ja on lisäksi ristiriidassa EU-sääntöjen kanssa, Kallas kirjoittaa.

Ovaskan mielestä tämä ei voi jatkua.

– Kevennykset matkustusrajoituksiin on saatava heti ensi viikolla. Tilanne on kestämätön. En tiedä, onko syynä sosiaali- ja terveysministeriö vai sosiaalidemokraatit mutta menon on muututtava. Virolaisten pitää päästä tapaamaan perhettään.

Marin vastasi Kallakselle puolen päivän aikaan, että että tautitilanteen helpottaessa molemmissa maissa voidaan sisärajaliikenteen rajoituksia purkaa asteittain. Hänen mukaansa sisäministeriö valmistelee ensi viikoksi hallituksen neuvoteltavaksi esityksen, miten työmatkustusta laivoilla ja maarajojen kautta voisi avata terveysturvallisesti.