Antti Kurvinen Uutissuomalaiselle valkoposkihanhista: "Ampuminen on vastaus"

Politiikka

Maa- ja metsätalousministeriksi siirtynyt Antti Kurvinen (kesk.) katsoo, että valkoposkihanhia pitäisi ampua nykyistä enemmän.

Ministeri kertoo Uutissuomalaiselle, että hänen tavoitteenaan on nostaa poikkeuslupien määrää.

– Olemme juuri myöntäneet ely-keskuksiin lisää rahaa, jotta luvat saadaan käsiteltyä nopeammin ja näin niitä myönnettäisiin enemmän, Kurvinen kertoo.

Luonnonsuojelulailla rauhoitettujen lintujen metsästys ei ole sallittua, mutta niitä saa ampua poikkeusluvalla.

Kurvinen tähdentää, että eläinten hävittämiseen liittyvät poikkeusluvat ovat lakiin perustuvia virkamiespäätöksiä. Ministeri kuitenkin toivoo, että lisäresurssit edesauttavat lupien käsittelyvauhtia.

Lisäksi Kurvinen ajattelee, että valkoposkihanhien syöminen pitäisi sallia.

Poikkeusluvalla valkoposkihanhien ampumista ei lasketa metsästykseksi. Ammutut linnut pitää hävittää polttamalla tai hautaamalla.

Uudella maa- ja metsätalousministerillä ei riitä uskoa hanhipeltoihin eli valkoposkihanhien ruokailuun ja lepoon tarkoitettuihin peltoalueisiin.

– Ymmärrän kansalaisten tuohtumuksen, koska ei hanhi osaa lukea liikennemerkkejä. Ei hanhi ymmärrä, kumpi vierekkäin olevista pelloista on viljelypelto ja kumpi ruokintapelto. Mielestäni ruokintapelto ei ole vastaus vaan ampuminen on vastaus, Kurvinen sanoo.

– Hanhia on ihan liikaa, ja siitä ne tuhot johtuvat. Ainoa oikea reitti on hävittää hanhia. Näin tehdään muuallakin Euroopassa.