Annika Saarikon terveiset aluevaalien loppumetreille: "Äänestetään ratkaisujen esittäjiä, ei pelottelijoita"

Aluevaalit

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko haastaa äänestäjät vaikuttamaan aluevaaleissa tulevien vuosien palvelujen puolesta.

Vaalikeskusteluissa on Saarikon mukaan puhuttu asiaa, mutta paljon myös sen vierestä. Keskusta on hänen mielestään esittänyt oman selkeän ratkaisunsa äänestäjien punnittavaksi.

– Vaaleissa äänestetään uskottavien ja toteuttamiskelpoisten ratkaisujen esittäjiä. Emme tarvitse pelottelijoita tai uhkakuvien maalailijoita, Saarikko muistuttaa tiedotteessaan.

Keskustajohtaja luettelee esimerkkejä niistä moninaisista asioista, mistä hyvinvointialueilla on kyse: lääkärin tai terveydenhoitajan vastaanotolle pääsystä ja neuvoloista, ikäihmisten hoivasta ja perheiden tarvitsemasta tuesta, mielenterveyspalvelujen saatavuudesta ja henkilöstön jaksamisesta sekä paloauton tai ambulanssin saamisesta hädän hetkellä paikalle nopeasti.  

– Keskusta ja sen ehdokkaat puolustavat sitä, että tärkeimmät ihmisten tarvitsemat palvelut löytyvät läheltä ja helposti, yhdestä paikasta ja yhden puhelinnumeron takaa.

– Kun vastuu palvelujen järjestämisestä ja rahoitus ovat samoissa käsissä, päästään irti pompottelusta. Heikoimmista pidetään huolta ja ammattilaisen luokse pääsee helposti, yhdellä yhteydenotolla, hän toteaa.

Lähellä sijaitseva sote-asema on Saarikon mukaan ovi kaikkiin hyvinvointialueen palveluihin.

– Tulevat päättäjät ratkaisevat sen, miten palvelut milläkin alueella on viisainta järjestää. Lähipalveluja voidaan täydentää teknologian tarjoamilla ratkaisuilla.

Sosiaalityön, terveydenhoidon ja pelastustoimen tehtävissä työskentelevistä valtaosa kootaan jatkossa uuden työnantajan palvelukseen.

– Tälle ammattilaisten joukolle on annettava mahdollisuus järjestää arkityönsä järkeväksi ja motivoivaksi. Tämä on yksi ratkaisu henkilöstön saatavuuteen ja työssä jaksamiseen, Annika Saarikko vakuuttaa.