Ala-Nissilä ja Kurvinen: Suomalaisen piensijoittajan aseman kohenee

Talous

Eri sijoitusmuotojen verokohtelua pohtinut työryhmä sai työnsä päätökseen perjantaina.

Sijoitussäästötiliä koskeva valmistelu valtiovarainministeriössä aloitetaan heti. Tavoitteena on, että sijoitussäästötili voidaan ottaa käyttöön myös Suomessa.

Tämä on erittäin hyvä asia ja keskustan tavoitteiden mukaista, puolueen talous- ja verotyöryhmien puheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä ja keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kurvinen toteavat kannanotossaan.

Hallitusohjelmaan kirjattiin keskustan vaatimuksesta selvitys pienten osinkojen verovapaudesta. Kun tämä osoittautui vaikeasti toteutettavaksi, niin sijoitustili on hyvä vaihtoehtoinen tapa tukea kansankapitalismia ja samalla edistää kotimaista omistajuutta, keskustaedustajat toteavat.

– Naapurimaissa Ruotsissa ja Norjassa tileistä on hyviä kokemuksia. Suomessakin yhä useampi tavallinen kansalainen tekee sijoituksia. Sijoitustilien tarkoituksena on tehdä varallisuuden kerryttämisestä ja pitkäaikaissäästämisestä entistä houkuttelevampaa piensijoittajille.

Sijoitussäästötili on tili, jonka sisäisiä tapahtumia ei veroteta ennen kuin tililtä nostetaan varoja. Keskusta haluaa parantaa piensijoittajien asemaa ja vahvistaa kotimaista omistajuutta.

Lausuntokierroksen jälkeen on edettävä ripeästi lakiesitykseen eduskunnalle, kansanedustajat toteavat.