EU-komissio vaatii Suomelta järkyttäviä muutoksia liikenteeseen

Mielipide

Toissapäivänä EU vaati Suomelta tavaraliikenteen rekkojen lyhentämistä, eli sanalla sanoen ”sen harmonisointia” eurooppalaiselle tasolle.

Siellä ei taaskaan tiedetä Suomen maantiedettä kaikkine etäisyyksineen. Tällä samaisella harmonisoinnilla EU aiheutti Suomen maatalouden ruokaketjulle nyt nähtävissä olevat tappiot.

Silloinhan tuottajahinnat puolitettiin. Kauppa hyötyi tuon puolituksen verran, mutta kaupalla ei ollut luonnetta antaa sen alennuksen valua kuluttajille saakka, josta niin kovin mainostettiin ennen liittymistä.

Piti sen itsekkäästi itsellään ja nyt sitten rehvastellaan kaupan tuloksilla, jonka sille mahdollistaa ruokaketjun hinnoittelu ja maksuliikenne.

Kauppa ei ruokakaupassa tarvitse omaa rahaa senttiäkään. Lyhyen myyntiajan tuotteet on myyty jopa moneen kertaan, ennen kun kaupan tarvitsee maksaa niistä. Esimerkiksi maidot.

Nyt sitten EU on määräilemässä Suomen rataverkon raideleveyttä kavannettavaksi. Jo on otsaa keski- ja eteläeurooppalaisilla – ja kaikki tämä sen lisäksi, mitä ovat määräilemässä maamme metsien hoidosta.

Jos EU:sta ei olisi niitä kaupallisia etuja, joita siihen liittyy, niin töpselit irti.

Lauri Jokinen