Lasse Kontiola:

Ovatko asiat Suomessa todella niin huonosti?

Blogi

Erilaisten ’pölhöpopulistien’ ja ’katupartiomiesten’ muodostama ’joukkio’ on pitänyt ääntä siitä kuinka huonosti asiat ovat Suomessa. Löysät puheet eivät saa katetta ainakaan kansainvälisten tutkimusten ja maakohtaisen vertailujen perusteella. 

On hyvä muistaa, että Suomen kehitys vuosikymmenten saatossa on aivan ainutlaatuinen tarina.

Suomeen tuli jo 1800-luvulla maahanmuuttajia, joiden mukana saatiin koneita ja tietotaitoa. Teollistuminen lähti vauhtiin, kun muualla Euroopassa kehitettyä teknologiaa alettiin kopioida ja jäljitellä.

Vasta talouden lähdettyä nousuun panostettiin toden teolla väestön koulutukseen, sitten terveydenhuoltoon ja sosiaaliturvaan. Suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan rakentamisessa punamultapuolueiden keskustan ja Sdp:n roolia ei voi vähätellä.

Suomea ei ole missään vaiheessa rakennettu vihapuheella eikä vastakkainasettelulla, ei pölhöpopulistien pelottelulla eikä katupartioinnilla.

Pölhöpopulistit ja katupartiomiehet ovat hekin voineet halutessaan nauttia maailman parhaimmasta koulutuksesta maailman neljänneksi tasa-arvoisimmassa, maailman vakaimmassa ja vapaimmassa maassa, joka tuottaa kokoonsa nähden eniten hyvää ihmiskunnalle.

Suomessa esiintyy maailman kolmanneksi vähiten korruptiota, vaalit ovat maailman toiseksi vapaimmat ja luotettavimmat, sekä meillä on maailman toiseksi paras hallinto.

Tämä viimeistään vie pohjan pois pölhöpopulisteilta ja katupartiomiehiltä. He voivatkin lopettaa höpöttämisen ja ottaa itseään niskasta kiinni ja vaikka jatko kouluttautua. Suomalainen koulutushan vastaa parhaiten tulevaisuuden tarpeisiin maailmassa.

Tai sitten he voivat ryhtyä vaikka yrittäjiksi. Suomihan on muuten maailman paras maa yritystoiminnalle ja täällä on maailman paras omistusoikeuden suoja.

Suomen paikka maailmassa vertailua:

Jalkaväen kenraali Adolf Ehrnrooth muistutti aikanaan useasti Suomen itsenäisyyspäivän alla ”Suomi on hyvä maa. Tämä maa on paras paikka meille suomalaisille. Suomi on puolustamisen arvoinen maa, jonka paras puolustaja on Suomen oma kansa!”

Näihin sinivalkoisiin sanoihin liittyy paljon viisautta. Meillä onkin Euroopan korkein maanpuolustustahto, EU-maiden luotettavimmat poliisivoimat ja puolustusvoimat.

Kyllähän nämä ovat aikamoisia saavutuksia 103-vuotiaalta kokoaan suuremmalta Suomelta. Ehkä joskus on hyvä pysähtyä miettimään, miten hyvin loppujen lopuksi meillä asiat ovat, kun laittaa ne oikeisiin mittasuhteisiin.

Ainahan toki riittää vähän parannettavaa jopa maailman onnellisimmalla maalla ja sen kansalaisilla.

Lasse Kontiola Lasse Kontiola on keskustan Lapin piirin toiminnanjohtaja.