Lasse Kontiola:

Kentän kautta vahvemmaksi

Blogi

Ehdokashankinta käy nyt kuumana kevään kuntavaaleihin. Ehdokashankintaa tekevät ovat voineet todeta ehdokkaiden löytämisen olevan vaalivaalilta vaikeampaa. Politiikan toimintatapojen muuttuminen viimeisen vuosikymmenen aikana houkuttaa ihmisiä aiempaa vähemmän. Onhan toki myönnettävä myös, ettei valtakunnan politiikka ja keskustan valtakunnallinen gallupkannatus ole antanut nyt myötätuulta keskustan paikallisiin purjeisiin ehdokashankinnan tueksi.

Monelle suomalaiselle keskusta on edelleen kirjoittamaton kortti. Keskustan on terävöitettävä entisestään otettaan ja kirkastettava viestiään, millä ja kenen asialla olemme. Tätä meidän pitää tehdä itse kunkin.

Nyt viimeistään on päästettävä irti reaktiivisesta toimintatavasta, joka on selittelyä kuuroille korville. Tilalle tarvitaan proaktiivista otetta, joka on aktiivista ja aloitteellista toimintaa. Uusia keskustalaisia avauksia onkin tulossa viikottain kevään aikana. Toivottavasti ne ovat sellaisia tunteita herättäviä avauksia, että niistä syntyy keskustelun aiheita. Keskustelua ei pidä missään olosuhteissa pelätä.

Oma linja ei kirkastu myöskään muita haukkumalla tai maalaamalla epäihmisiksi muualle lipsahtaneet keskustalaiset. Siihen ei ole kerrassaan varaa nyt eikä tulevaisuudessa Suomen myönteisimmäksi ja tulevaisuudenuskoisimmaksi julistautuneella puolueella, keskustalla. Muiden puolueiden arvostelu aiheesta on toki paikallaan, kun siihen on aihetta. Valheita ja vihapuhetta ei pidä hyväksyä missään olosuhteissa.

Luottamus, kannatus ja itsetunto ovat kokonaispaketti. Niiden vahvistaminen ei tapahdu hetkessä. Se voi vaatia vuosien työn. Kokoajan on pidettävä ovi auki niille keskustalaisille, jotka haluavat palata aatteelliseen ja ideologiseen synnyinkotiinsa. 

Keskustan uusi tuleminen on nyt mahdollista tehdä kentän kautta. Luottamusta, kannatusta ja itsetuntoa voimme vahvistaa hyvällä kuntavaalituloksella. Jos teemme työmme paikallisesti hyvin, kokoamme monipuolisen ja kattavan ehdokasjoukkueen ja otamme vaalityön paikallisesti tosissaan koronarajoitusten asettamissa rajoissa, niin voimme yllättää kuntavaaleissa myönteisesti.

Nyt meitä jokaista keskustalaista tarvitaan. Nostetaan kierroksia koneeseen ja tehdään porukalla ehdokashankintaa loppuun saakka. Oman kunnan lisäksi on hyvä vinkata mahdollisia ehdokkaita myös muihin kuntiin. Yhdessä tekemällä syntyy tulosta.

Kääritään hihat ja ruvetaan töihin! Koukataan keskusta taas vahvemmaksi kentän kautta.

Lasse Kontiola Lasse Kontiola on keskustan Lapin piirin toiminnanjohtaja.