Lasse Kontiola:

Me teimme sen!

Blogi

Kuntavaalien ehdokaslistat jätettiin tiistaina 9.3. kuntien keskusvaalilautakunnille. Keskustajoukkueen vahvuudeksi kirjattiin tässä vaiheessa 6516 ehdokasta, joka on erittäin loistava määrä näissä haastavissa olosuhteissa. Se on eniten kaikista puolueista. Kiitos jokaiselle itsensä kansanvallan alttarille asettaneelle ja kiitos jokaiselle ehdokkaita hankkineelle. Tämä työ varmasti kantaa.

Vaalipäivän siirto kesäkuun 13. päivälle tarkoittaa, että jokaisella ehdokkaita asettavalla puolueella tai valitsijayhdistyksellä on mahdollisuus täydentää ehdokasjoukkoa 4.5. saakka. Tämä tarkoittaa myös Keskustan osalta, että ehdokasasettelu jatkuu.

Vaalipäivän reivaaminen myöhemmäksi mahdollistaa sen, että Keskustan paikalliset ehdokasjoukkueet voivat hitsautua yhteen, voittajaporukaksi. Voimme myös kouluttaa ehdokkaitamme tuleviin koitoksiin.

Ei siis jätetä näitä lähiviikkoja hyödyntämättä. Vahvistetaan yhteistä keskustahenkeä vaikka etätilaisuuksien muodossa. Niitä on nyt harjoiteltu ja niistä on kokemusta. Päivitetään paikallisesti suunnitelmat miten vaaleihin valmistaudutaan. Kokeillaan erilaisia toimintatapoja rohkeasti.

Voittajaporukkaan on helppo hypätä mukaan. Hyvä tekemisen meininki näkyy myös ulospäin. Väistämätöntä on myös, että Keskustan valtakunnallinen kannatus kohenee kuntavaalien myötä ja pääsemme entistä paremmista asetelmista valmistautumaan maakuntavaaleihin ja eduskuntavaaleihin.

Julkisesti on syytä antaa kiitos myös puoluesihteerillemme Riikalle, joka on vetänyt Keskustan vankkureita määrätietoisesti eteenpäin huolimatta Covid-19 ajan mukanaan tuomasta epävarmuudesta, spekuloinneista ja monista käänteistä huolimatta. 

Viime viikonlopun ratkaisuista koskien vaalien siirtoa, Riikka piti kentän informoituna ja vastasi kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin puolueen eri foorumeissa.

Tässä vaiheessa on paikallaan sanoa, että me teimme sen. Yhdessä. Keskusta on takaisin pelissä mukana entistä vahvempana ja iskukykyisempänä.

Lasse Kontiola Lasse Kontiola on keskustan Lapin piirin toiminnanjohtaja.