Väyrynen vaatii vakavaa sisäistä keskustelua metropolihankkeista

Pisara-rata

Keskustassa ja puolueen eduskuntaryhmässä on vakavan sisäisen keskustelun aika, vaatii kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen.

Väyrynen muistuttaa uusimmassa blogissaan, että keskusta kävi eduskuntavaalit vaatien aluepolitiikkaan suunnanmuutosta. Keskittävästä metropolipolitiikasta piti siirtyä maakuntien kehittämiseen.

– Keskusta vastusti ennen vaaleja Pisara-rataa, jota pidettiin kalliina ja tarpeettomana. Se palvelisi lähinnä Helsingin kaupungin liike-elämää.

Väyrynen kertoo lukeneensa torstain Helsingin Sanomista, että Pisara-rata on taas vahvasti esillä.

– Nyt kaavaillaan, että sen rakentamiseen käytettäisiin asuntorahaston, ARA:n, varoja! Lehden mukaan Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Matti Vanhanen kannattaa tätä ratkaisua.

Kun elinkeinoministeri Olli Rehn taannoin HS:n vieraskynässä kannatti Pisaraa ja jopa junatunnelia Tallinnaan, Väyrynen piti tätä Rehnin yksityisajatteluna.

– Nyt näyttää siltä, että puolueessa valtaapitävät ovat laajemminkin tällä kannalla ja aikovat jatkaa keskittävää metropolipolitiikkaa.

Väyrynen muistuttaa, että metropolipolitiikan suurhankkeet ovat taakka sekä kansantaloudelle ja metropolialueiden asukkaille.

– Suomen talouden tulevaisuus on biotalouden ja maakuntien rikkaiden uusiutuvien luonnonvarojen varassa. Niiden kestävä hoitaminen ja hyödyntäminen edellyttävät liikenneyhteyksien parantamista.

Väyrysen blogi