Väyrynen: Suomen EU-kupla tulisi puhkaista

EU-politiikka

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) roimii itsenäisyyspäivänä julkaisemassaan blogissa Suomen EU-politiikkaa. Hän luonnehtii Suomen liittyneen aikanaan kaikkein federalistisimpien jäsenmaiden joukkoon.

Väyrynen nimittää vallitsevaa EU-politiikkaa Suomen kuplaksi. Tämä kupla pitäisi hänen mielestään puhkaista.

Väyrysen mielestä nyt on aika tarkastella sitä, kuinka kovan taloudellisen ja sosiaalisen hinnan suomalaiset ovat valmiita maksamaan euroalueessa pysymisestä.

Blogissaan Väyrynen arvostelee erityisesti euroalueen tukipolitiikkaa kriisimaille.

Hän epäilee, että nykyinen politiikka johtaa euroalueen kehittymiseen velkaunioniksi ja ylikansalliseksi liittovaltioksi.

– Se aiotaan ruhjoa läpi, vaikka jäsenmaissa sitä laajalti vastustetaan. Euro on hajottanut ja se edelleen hajottaa Euroopan unionia, Väyrynen kirjoittaa ja jatkaa:

– Eurooppa yhtenäistyy ja vahvistuu kun valuvika korjataan siten, että kaikki euromaat tai jotkut niistä ottavat euron rinnalla käyttöön kansallisen valuutan. Suomen talouden tämä pelastaisi.

Väyrynen moittii EU:ta myös ulkorajojen heikonnasta valvonnasta. Erityisesti hän kohdistaa kritiikkinsä ”pariin eteläiseen jäsenmaahan”.

Pakolaiskriisin kärjistyessä EU:ssa on Väyrysen mukaan etsitty ” federalistisia ratkaisuja”.

Välimeren laivasto-operaatio ja salakuljetusalusten tuhoaminen eivät ole mepin mielestä olleet toimivia keinoja.

– Oikea ratkaisu olisi ollut ja on muuttoliikkeen pysäyttäminen perustamalla pakolaisleirejä yhteistyössä YK:n pakolaisjärjestön kanssa. Nyt niitä perustetaan Balkanille ja Kreikkaan mutta ei vieläkään Pohjois-Afrikkaan, hän kirjoitaa.

Väyrysen blogikirjoitus