Kuopion Keskusta haluaa profiloitua lapsiystävällisen kaupungin rakentajana – valmistelussa aloite UNICEFin statuksen hakemisesta

Keskustan Kuopion kunnallisjärjestö piti syyskokouksensa Lapsen oikeuksien päivänä ja vilitsi puheenjohtajaksi vuodelle 2020 kuntakehittäjä Saara Hanhelan Linnanpellolta.

Kokouspäivä symboloi osaltaan myös sitä, että suurin osa lasten ja nuorten arkeen kohdistuvista päätöksistä tehdään kunnissa.

Kuopion Keskustan syyskokous esittääkin, että Kuopion kaupunki lähtee tavoittelemaan UNICEFin ”Lapsiystävällinen kunta” -statusta.

UNICEFin malli auttaa kuntia edistämään lapsen oikeuksia päätöksenteossa, hallinnossa ja palveluissa.

Statuksen omaavat kunnat ovat myös mallintaneet miten lapset otetaan mukaan palveluiden suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Sen saaminen edellyttää, että lapsivaikutusten arviointi vaikuttaa kunnan talousarviossa.

– Tämän kaltaista lapsiystävällisyyttä Kuopion Keskusta haluaa olla rakentamassa. Kunnallisjärjestö ja keskustan valtuustoryhmä valmistelevat UNICEFin lapsiystävällinen kunta -statuksen hakemisesta valtuustoaloitteen, todetaan kokouksen kannanotossa.

Kunnallisjärjestön varapuheenjohtajaksi valittiin valtuutettu Vesa Linnanmäki, sihteerinä jatkaa Maarit Ilmola ja hallitukseen tulivat valituiksi Aleksi Eskelinen, Jorma Holopainen, Veijo Karkkonen, Iina Keinänen, Jouko Lösönen, Sami Mäkeläinen, Marjatta Parviainen, Hetti Rytsy, Annu Tamio ja Toni Viljamaa.

Uuden hallituksen kokoonpanosta vajaa puolet on uusia kasvoja edellisvuoteen verrattuna ja hallitus ilmentää erilaisia kuopiolaisia elämäntilanteita aina perheellisistä niin nuoreen kaupunkilaisnaiseen kuin maaseutualueen arjen tuntevaan.