Keskustaväki kokoontuu helmikuussa Tampereelle

Keskusta

Keskustan perinteiset politiikka- ja toimintapäivät järjestetään 6.–7. helmikuuta Tampereen yliopistolla.

Tapahtumasta vastaava poliittinen suunnittelija Helena Pakarinen kannustaa kaikkia keskustalaisia osallistumaan.

– Mukana on tiukkaa politiikkaa ja aatekeskustelua, mutta myös rentoa yhdessäoloa ja iltaohjelmaa.

Tapahtumassa puhutaan muun muassa tulevaisuuden kunnan tehtävistä, maahanmuutosta ja kotouttamisesta, tulevaisuuden liikenteestä, koulutuksen reformeista sekä sote- ja aluehallintouudistuksesta.

– Tarkoitus on, että puhumme käytännönläheisesti isoista asioista. Esimerkiksi kotouttamisesta kuullaan jo hyväksi koettuja toimintatapoja.

Samalla pureudutaan myös kansainvälisiin ongelmiin ja kysytään, miten maailman tapahtumien pitäisi näkyä keskustan politiikassa.

Tällä hetkellä on varmistunut, että puhumaan tulevat muun muassa vihreiden Pekka Haavisto ja Venäjä-asiantuntija Hanna Smith.

Politiikka- ja toimintapäivillä on tarkoitus virittäytyä kohti vuoden 2017 kuntavaaleja ja pohtia yhdessä muun muassa ehdokashankinnan tärkeyttä ja ehdokkaiden motivointia.

Järjestölliseltä puolelta käsitellään muun muassa sosiaalisen median käyttöä ja etsitään uudenlaisia toimintatapoja.

Myös aatekeskustelu näkyy ohjelmassa.

– Mikkelin puoluevaltuustossa aloitettu periaateohjelman käsitteleminen nytkähtää eteenpäin. Tarkoitus on puhua muun muassa siitä, millainen on minun keskustani, Pakarinen kertoo.

Samoin suunnitelmassa on järjestää keskustan ministereille tentit samaan tapaan kuin syksyn puoluevaltuustossa.

Tapahtuma on suunnattu kaikille keskustan toimijoille ja kuntapäättäjille. Mukaan odotetaan noin 400–500 aktiivia ympäri maan.

Pakarinen iloitsee, että useista piireistä paikalle on tulossa linja-autokuljetukset.

– Myös perheellisten on helppo tulla paikalle, sillä vesaiset järjestää lapsille ohjelmaa. Hintakin on yritetty saada edulliseksi, jotta kaikki voisivat osallistua, Pakarinen jatkaa.

Kahden päivän osallistuminen ruokailuineen maksaa 60 euroa ja opiskelijoille 40 euroa.

Majoittumisen jokainen osallistuja hoitaa erikseen, mutta Tampereen Cumuluksesta osallistujat saavat majapaikan viikonlopuksi 53 eurolla, mikäli varaus tehdään 7. tammikuuta mennessä.

Politiikka- ja toimintapäiville voi ilmoittautua keskustan nettisivujen kautta. Myös piirien kautta tieto kulkee eteenpäin.

Päivien tarkka ohjelma on tarkoitus julkaista keskustan verkkosivuilla vielä ennen joulua.