Keskustaopiskelijat tuomitsevat Joensuun riehumisen

Mielenosoitus

Joensuun opiskelevat keskustalaiset tuomitsevat jyrkästi mellakaksi muotoutuneen mielenilmauksen pääministeri Sipilän seminaarivierailun yhteydessä.

Vaikka opiskelijoihin ja heidän toimeentulonsa kohdistuvat leikkaukset sapettavat myös keskustaopiskelijoita kovasti, he pitävät nyt nähtyä riehumista vääränä tapana ilmaista mielipiteensä.

– Mauton radikalisoituminen tärkeän asian ollessa kyseessä vie huomion pois aiheesta ja antaa väärän kuvan leikkauksen peruuttamista vaativista opiskelijoista, todetaan Joensuun keskustaopiskelijoiden tiedotteessa.

Pääministerin vierailun yhteyteen suunniteltu mielenilmaus olisi keskustalaisten mukaan voinut olla maltillinen, siisti ja vakavasti otettava.

– Nyt päällimmäiseksi suuhun jää vain paha maku, kun tilanne eskaloitui negatiivisella tavalla.

– Vaikka hätä omista oikeuksista onkin kova, pitäisi silti pystyä välttämään asiattomuuksia. Tämä siksi, että mielikuvaksi jäävät valitettavan usein ne, jotka käyttäytyvät huonosti, eivätkä ne, jotka esittävät asiansa sievästi, Joensuun keskustalaiset opiskelijat korostavat.

Myös Keskustan Opiskelijaliiton vaasalainen varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto tuomitsee Joensuun tapahtumat mauttomana ylilyöntinä.

– Kritisoida saa ja kyseenalaistaa pitää, mutta räyhääminen ei sovi suomalaisen sivistysliikkeen edustajille, Koivisto muistuttaa.

Opiskelija- ja nuorisopoliitikoilta tarvitaan Koiviston mukaan ideoita Suomen uudistamiseen.

– Pölyyntyvä ja vanheneva julkinen sektori tarvitsee meidän diginatiivien nuorten osaamista ja ajatuksia. Uskotaan demokratiaan, tuodaan vaihtoehtoja ja käydään rakentavaa keskustelua poliittisen johdon kanssa, hän toivoo.

Koiviston mukaan elinkeinoministeri Olli Rehnin vierailu Vaasan yliopistolla sujui esimerkillisen hyvässä hengessä.

– Vuoropuhelua päättäjien kanssa on käytävä. On hienoa, että meillä Suomessa ministerit kiertävät kampuksilla ja haluavat tavata opiskelijoita. Ei pilata sitä pelleilemällä.