Kärnä: Pienpanimotuotteet ruokakauppoihin

Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) esittää ravintoloiden aukioloaikojen vapauttamista ja alkoholin arvonlisäveron alentamista.

Näin siksi, että hän uskoo näiden toimenpiteiden ohjaavan kulutusta kodista ravintoloihin.

Kärnä ehdottaa myös mietojen alkoholijuomien tuomista ruokakauppoihin. Näin voitaisiin hänen mukaansa edistää pienpanimoteollisuutta Suomessa.

Kansanedustaja toteaa kotimaisen panimoteollisuuden menettäneen 35% työpaikoista vuoden 2012 jälkeen.

– Näillä toimenpiteillä rakentaisimme Suomeen parempaa olutkulttuuria, vähentäisimme alkoholihaittoja ja loisimme valtavasti mahdollisuuksia kotimaiselle panimoteollisuudelle, Kärnä sanoo.

Alkoholilain uudistamista käsitellään keväällä eduskunnassa.

Kärnä kritisoi suomalaisten tapaa esittää itsensä huonossa valossa alkoholikeskustelussa.

– WHO:n tilastojen mukaan suomalaiset eivät kuluta tilastoitua absoluuttista alkoholia eniten Euroopassa, mutta tilastoimatonta alkoholinkulutusta meillä on liikaa esimerkiksi Saksaan verrattuna, Kärnä toteaa. 

Alkoholipolitiikalla tulisi Kärnän mukaan ohjata kulutusta oikeisiin kohteisiin ja paikkoihin.

Kansanedustaja riemuitsee Lapin Kullan Tornion tehtaan herättelystä ja toivoo pienpanimoteollisuudelle valoisia vuosia sekä sen kehittämisen kautta työpaikkoja koko Suomeen.