Kärnä paljastaa Suomenkin sulkeneen rajojaan vuonna 2016 – “Puomit laskettiin, eikä uusia ylittäjiä vain yksinkertaisesti otettu vastaan“

Rajavalvonta

Keskustan kansanedustaja, hallintovaliokunnan jäsen ja rajakapteeni evp. Mikko Kärnä paljastaa, että kun Venäjä vuonna 2016 päästi turvapaikanhakijoita Suomeen ilman matkustusasiakirjoja, oli itärajamme sen pohjoisimmilla rajanylityspaikoilta aina välillä niin sanotusti ”kiinni”.

– Kun suuri määrä turvapaikanhakijoita saapui esimerkiksi Raja-Joosepin rajanylityspaikalle ja kapasiteetti heidän käsittelemisekseen oli rajallinen, ilmoittivat Suomen viranomaiset Venäjälle rajan olevan suljettu. Puomit laskettiin, eikä uusia ylittäjiä vain yksinkertaisesti otettu vastaan, toteaa Kärnä tiedotteessaan.

Tällainen toimintamalli on Kärnän mielestä äärimmäisen hyvä ja jokaisella itsenäisellä valtiolla on oikeus huolehtia rajojensa pitävyydestä kuten Kreikka nyt tekee.

– On hienoa, että Suomen hallitus ja koko EU tukevat Kreikan toimintaa. Mekin suljimme rajojamme vuonna 2016 ja Kreikalla on oikeus tehdä samoin, hän kirjoittaa.

Kärnä korostaa, että Suomella on valmius ja kyky torjua kaikki sitä vastaan mahdollisesti käynnistettävät hybridioperaatiot.

– On aivan selvää, että tällaisen turvapaikanhakijoita hyödyntävän hybridioperaation kohdistuessa Suomeen torjuisimme meitä vastaan suunnatun aggression. Rajan laittomasti ylittävät siirtolaiset pysäytettäisiin, pidätettäisiin, internoitaisiin ja palautettaisiin kotimaihinsa. Siinä tilanteessa pakolaissopimuksen velvoitteet eivät todellakaan sido meitä, hän vakuuttaa.