Juha Iso-Aho:

Kylvötöissä

Blogi

Koronatautitapausten vähentyessä on hallitus päässyt suunnittelemaan rajoitusten purkamista ja tarjoamaan pitkään kaivattua toivoa ja valoa synkän talven jälkeen.

Kevään edetessä ja lämmön lisääntyessä ihmiset ovat luonnostaan positiivisemmalla tuulella ja lisääntyvät kokoontumisen mahdollisuudet vahvistavat tätä suuntausta.

Positiivisuuteen on syytä myös keskustassa, vaikka kannatuslukemat ovat eduskuntavaaleja koskevissa kyselyissä pysyneet tiukasti muutamien prosentin kymmenysten sisällä.

Maaliskuussa julkaistussa puoluebarometrista tuli nimittäin keskustalle upea tulos. Keskustan ”yleismiellyttävyys”, eli puolueeseen positiivisesti suhtautuvien osuus oli noussut kaikista puolueista eniten ja olimme tällä tavalla mitattuna jo toiseksi suosituin puolue. Edellä oli ainoastaan Sanna Marinin henkilökohtaisen suosion varassa liitävä SDP.

Perinteisesti puoluebarometrien tulokset ovat näkyneet viiveellä puolueiden kannatusgallupeissa. Odotettavissa siis on, että puolueen kannatus tulee nousemaan. Tämä tulee hyvään saumaan myös nurkan takana olevien kuntavaalien kannalta, vaikka niissä merkitystä onkin ennen kaikkea ehdokasasettelulla.

Kuntavaalien ehdokasasettelu jatkuu vielä 13 päivää. Itselleni tullut palaute ehdokashankinnasta on tukenut puoluebarometrin tuloksia – keskustaan suhtaudutaan myönteisesti ja pyyntö lähteä ehdolle keskustan listalla on koettu positiiviseksi asiaksi, vaikkei henkilö ehdolle lopulta uskaltautuisikaan.

Nyt on siis taottava, kun rauta on kuuma ja jatkettava ehdokkaiden etsimistä vielä kaksi viikkoa. Kuntavaalit ovat samalla neljään vuoteen paras aika saada uusia toimijoita järjestöpuolelle. Vaikkeivat he heti aktiiveiksi lähtisikään, niin kannustuksella ja arvostuksen osoittamiselle nyt ehdolle suostuvat voivat olla neljän vuoden päästä tekemässä itse ehdokkaiden etsimistä.

Kaksi viikkoa kylvötöitä on siis vielä tehtävänä, mutta toisaalta tämän työn sadosta pääsee nauttimaan jo kesäkuun 13. päivän illalla ja siitä eteenpäin joka päivä seuraavat neljä vuotta.

Kyllä me tämä pätkä sellaisella palkkiolla vielä jaksetaan.

Juha Iso-Aho Juha Iso-Aho on keskustan vaalikoordinaattori. Aiemmin hän on toiminut keskustan Etelä-Hämeen piirin toiminnanjohtajana.