Keskusta suurin nousija puoluebarometrissa – vain SDP:hen suhtaudutaan myönteisemmin

Puoluebarometri

Suomalaiset suhtautuvat tällä hetkellä myönteisimmin SDP:hen ja keskustaan, ilmenee Kantar TNS:n tuoreesta puoluebarometristä.

Suomalaisista 50 prosenttia ajattelee SDP:stä tällä hetkellä erittäin tai melko myönteisesti. Suomen Keskusta herättää toiseksi eniten positiivisia ajatuksia. Keskustaan myönteisesti suhtautuu 42 prosenttia suomalaisista.

Keskustaan myönteisesti suhtautuvia on 5 prosenttiyksikköä enemmän kuin marraskuussa, ja puolue on kohentanut tulostaan puolueista eniten.

Kokoomukseen ja vihreisiin suhtaudutaan puolestaan viisi prosenttia kielteisemmin kuin vajaat puoli vuotta sitten.

Kantar TNS:n mukaan moneen puolueeseen suhtaudutaan itse asiassa tällä hetkellä varsin myönteisesti.

Esimerkiksi SDP:n nyt saavuttama tulos on keväästä 1994 lähtien toteutetun seurannan toiseksi paras. Myös keskustan ja vasemmistoliiton tulokset ovat pitkän aikavälin tarkastelussa varsin hyvät.

Työmme kantaa hedelmää🍀🍀🍀Vilkkaan ja kiireisen työviikon päätteeksi sain perjantai-iltapäivänä iloisia uutisia….

Julkaissut Riikka Pirkkalainen Perjantaina 19. maaliskuuta 2021

Suomalaisten selvä enemmistö eli 62 prosenttia ajattelee pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen onnistuneen varsin hyvin tehtävissään. Joka kolmas eli 35 prosenttia on asiasta päinvastaista mieltä.

Tuore tulos on Marinin hallituksen toiseksi paras noteeraus. Se jää hieman vuoden takaisesta huippuluvusta (69 %), mutta on jonkin verran parempi kuin viime marraskuussa mitattu.

Marinin hallituksen nimiin on kirjattu jo kolme parasta tulosta keväällä 1991 alkaneessa mittausten sarjassa.

Varsinkin sosialidemokraatit (97 %) ja vasemmistoliittolaiset (94 %) ajattelevat hallituksen onnistuneen työssään. Vihreistä ajatuksen jakaa 89 prosenttia.

Keskustalaisista 62 prosenttia antaa hallitukselle tunnustusta. Runsaan kolmanneksen (35 %) mielestä siihen ei ole syytä.

Kokoomuslaisista 43 prosenttia kertoi pitävänsä hallituksen toimintaa vähintään melko hyvänä. Perussuomalaisistakin samaa mieltä on melkein joka neljäs eli 23 prosenttia.

Oppositio saa tunnustusta lähinnä perussuomalaisilta, joiden enemmistö (59 %) antoi sille hyvän arvosanan.

Kokoomuslaisista tätä mieltä on vain 33 prosenttia. Heidän enemmistönsä (57  %) on tyytymätön  opposition  työhön.

Kantar TNS Oy on toteuttanut tutkimuksen 26.2. – 5.3.2021. Tutkimus on toteutettu GallupForumissa. Haastateltu joukko edustaa maamme 15­-74 vuotta täyttänyttä väestöä ahvenanmaalaiset poislukien.

Haastatteluja tehtiin lähes 1300. Tutkimustulosten virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit (6)

 • Lukija63

  TUO tutkimus on hyvä. Malttia noissa asioissa pitää olla. Keskusta saa varmasti pari-kolmeprosenttia paremman vaalituloksen kun GALLUPIT osoittavat. Kyllä niillä lukemilla jo seuraavaankin hallitukseen pääsee. Suurin ei tarvitse olla kun on maltillisin ja yhteistyökykyisin. Pelkällä huutelulla oppositiossa ei keskusta enää etene. Peli on muuttunut niin ratkaisevasti. Kuntaväen keskuuteen on saatava leviämään tieto että jos persut voittavat kunnallisvaaleissa itse tavoittelevansa voiton suuruuden niin suurin häviäjä on KUNTAHENKILÖSTÖ joka ei voi äkillisten muutosten kautta tulla haukutuksi epäkelpoina työntekijöinä. Liian nopeat muutokset ovat oikeustaisteluiden syynä liian usein. KESKUSTAPOLITIKOIDEN PITÄÄ OSATA OLLA politikkoja vaikka tappiotakin vaaleissa tulisi. Jään odottamaan jämäkkää politikkaa – myös polttonesteasioissa.

  • KOJONEN LASSE

   Olen kyllä vähän sitä mieltä, ettei toisia haukkumalla saavuteta pysyvää ja kunniakasta kannatusta. Asioita pitää esittää rohkeasti nykyisen somen aikana ja nimenomaan ensimmäisenä ja muut sitten selittelevät omia kantojaan tuohon Keskustan kannanottoon. Saarikko on kyllä tässä asiassa kantanut vastuunsa tosi hienosti..

 • Nipsu

  <3 Ihana uutinen <3 Keskustasta ei saa ikinä tulla räksyttävä puolue. Sipiläkin sanoi kun olivat oppositossa, että räksytys pois ja tuetaan asioita oppositiosta käsin jotka ovat hallituksen tekeminä hyviä asioita ja sit keskustellaan niistä ei niin hyvistä asioista rakentavasti . Ja tämä totta tosiaan piti paikkansa. Hyvää oppositiopolitiikkaa Keskustalta silloin! Keskusta on hyvä sekä hallituksessa että oppositiossa. Suomen paras puolue totta tosiaan!!!!

 • Lukija67

  Puhu sää,mää pitelen hevosta

 • Lukija21

  Ei mitään hätää. Keskustan kannatus kuntavaaleissa hipoo 30 prosenttia. Kertoillaan elvytyspaketin hyviä puolia, sote-uudistuksen veret virtaamaan saavaa toimivuutta ja Annikan erinomaista puhepäätä. Kyllä se siitä.

 • Lukija17

  Kepu on selvästi suurin puolue kuntavaaleissa yli 50% kannatuksella. Tällä menolla 2v kuluttua eduskuntavaaleissa Kepu muodostaa yksin eduskunnan enemmistön.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen