Kysely: Trump jakaa amerikkalaisten mielipiteet historiallisen jyrkästi

USA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump jakaa yhdysvaltalaisten mielipiteet yhä historiallisen jyrkästi, käy ilmi Wall Street Journalin ja NBC-uutiskanavan yhteisestä mielipidemittauksesta.

Kuukauden päivät Yhdysvaltoja johtaneen Trumpin suoritukseen on tyytyväisiä 44 prosenttia ja tyytymättömiä 48 prosenttia vastanneista.

Trump on ensimmäinen näin suurta tyytymättömyyttä vain kuukausi kautensa alkamisen jälkeen herättänyt Yhdysvaltain presidentti sitten toisen maailmansodan.

Perinteisesti yhdysvaltalaisäänestäjät ovat viettäneet uuden presidenttinsä kanssa pidemmän kuherruskuukauden, WSJ kirjoittaa.

Esimerkiksi edellinen presidentti, demokraattien Barack Obama sai ensimmäisellä kaudellaan paistatella suuremmassa suosiossa 32 kuukautta, ennen kuin tyytymättömyys hänen suoritukseensa kohosi mielipidemittauksessa Trumpiin nyt kohdistuvaa vastustusta vastaavalle tasolle.

Obaman edeltäjältä, republikaanien George W. Bushilta samaan kului 41 kuukautta.

Trumpin suosio voisi madella vielä matalammalla, ellei hän olisi kautensa alun jälkeen kerännyt tukea alkuperäisen äänestäjäryhmänsä ulkopuolelta.

Kyselyn mukaan Trumpiin myönteisesti suhtautuu hieman yli puolet amerikkalaisista, jotka eivät vaaleissa äänestäneet Trumpia sen paremmin kuin demokraattien Hillary Clintoniakaan.

Kyselyyn haastateltiin puhelimitse tuhat aikuista yhdysvaltalaista 18.–22. helmikuuta.

Kyselyn kaikkien vastaajien joukkoa koskeva virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä.

Linkki kyselyyn