Etelä-Italian junaturmassa kuollut 20 – UM: Ei tiettävästi suomalaisuhreja

Ulkomaat

Etelä-Italian junaturmassa on kuollut paikallisen viranomaisen mukaan 20 ihmistä, kertovat uutistoimistot Reuters ja AP. Sairaalassa on kymmeniä ihmisiä, joista osa on vakavasti loukkaantuneita.

Onnettomuus sattui tänään Apuliassa lähellä Andrian kaupunkia yksiraiteisella rataosuudella, jossa kaksi junaa törmäsi toisiinsa.

Paikalla otetuista uutiskuvista näkyy, kuinka vastakkaisista suunnista tulleiden junien keulat ovat täysin rusentuneita ja suistuneet raiteiltaan. Junien peräpäät ovat sen sijaan pysyneet raiteilla.

Pelastustyöt jatkuvat AP:n mukaan edelleen.
– Jotkut vaunuista ovat täysin rutistuneita ja pelastustyöntekijät vetävät ihmisiä ulos. Moni on loukkaantunut, Andrian liikennepoliisin johtaja Riccardo Zingaro kertoi toimittajille paikan päältä.

Italian pääministeri Matteo Renzi keskeytti tapahtuman vuoksi puheensa Milanossa ja sanoi palaavansa heti Roomaan. Renzi korosti, että onnettomuuteen johtanut tapahtumaketju on selvitettävä.

Italian junaturmassa ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole suomalaisuhreja. Ulkoministeriö on hetki sitten saanut asiasta tietoa Suomen Rooman-suurlähetystöstä.

Myös pelastusviranomaisiin on oltu yhteydessä. Turmapaikan läheisessä kaupungissa oleva Suomen kunniakonsuli selvittää asiaa.

Ulkoministeriöstä kerrotaan, että tämänhetkisten tietojen mukaan turmassa ei olisi ollut ulkomaalaisia uhreja.