Ainakin kolme kuollut räjähdyksessä Pakistanissa

Pakistan

Pakistanissa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja 15 haavoittunut Lahoren kaupungissa sattuneessa räjähdyksessä, kertoo valtion televisiokanava.

Räjähdys tapahtui vilkkaalla alueella merkittävän suufimuslimien pyhätön lähellä. Lähistöllä on naisten sisäänkäynti temppeliin.

Myös poliisi on vahvistanut, että räjähdys on tapahtunut, mutta ei ole kertonut uhriluvuista. Poliisi sanoo edelleen tutkivansa, millaisesta räjähdyksestä on ollut kyse. Paikallisen poliisi mukaan kyse saattoi kuitenkin olla itsemurhaiskusta, jonka kohteena oli mahdollisesti turvallisuusviranomaisten ajokki.

Räjähdys tapahtui lähellä Data Darbarin temppeliä, joka on suufilaisten suurimpia temppeleitä Etelä-Aasiassa. Siihen kohdistui vuonna 2010 tuhoisa itsemurhaisku, jossa kuoli yli 40 ihmistä. Paikassa on raskas vartiointi.

Suufilaisuus on mystiikkaa korostava islamin suuntaus. Ääri-islamistit, kuten Isis, eivät hyväksy suufilaisuutta ja ovat iskeneet Pakistanissa suuntauksen kannattajia vastaan.

Lahore on Pakistanin toiseksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan itäosissa, lähellä Intian rajaa. Maassa on meneillään ramadanin paastokuukausi.