Yllättävät koneet nousivat korona-ajan hitiksi käytettyjen kaupassa – "Varsinaisesti massatrendi vain painonsa puolesta"

Kauppa

Traktorit, peräkärryt ja isot maatalouskoneet ovat nousseet yllättäväksi hitiksi käytetyn tavaran kaupassa tänä keväänä, kerrotaan Tori.fi:n tiedotteessa.

Maatalouskoneiden selailumäärät kasvoivat keväällä 25 prosenttia edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Suurinta kasvu on ollut kiinnostuksessa traktoreihin.

Tori.fi:n vertaiskauppatuntija Laura Kuusela kertoo traktorien menekin olleen täysin poikkeuksellista. Traktoria etsittiin kevään aikana noin 50 prosenttia useammin kuin viime vuoden keväällä.

– Suurin piikki oli heti tammikuussa, jolloin traktoria haettiin noin 150 000 kertaa. Keskimäärin yli 4800 kertaa per vuorokausi. Se on paljon, kun traktori on kuitenkin varsinaisesti massatrendi vain painonsa puolesta, Kuusela sanoo.

Myös peräkärryjen, lumilinkojen, jyrsimien ja muiden isojen työkoneiden suosio on yllättänyt kasvullaan.

Kysynnän taustalla on useampi viimeaikainen ilmiö: runsas kotosalla vietetty aika, kasvanut into pihatöihin sekä luminen talvi.

– Asumisessa on vallinnut jo vuoden voimakas halu omaan pihaan ja poispäin keskustoista, mikä tietysti lisää kiinnostusta pihakoneisiin, kuten ajoleikkureihin sekä puutarhajyrsimiin, Kuusela toteaa.

Eniten liikettä käytetyn tavaran kauppaan on kuitenkin lisännyt uusien koneiden heikentynyt tarjonta. Koronarajoitukset ovat sulkeneet tehtaita ympäri maailman, mikä on vähentänyt tuotantoa.