Valtion liikenteenohjausyhtiö: Liikkumisrajoitukset purevat kaikissa liikennemuodoissa – ”Suomalaiset ovat ottaneet pääosin suositukset tosissaan”

Koronavirus

Koronavirus ja siitä johtuvat rajoitukset ovat vähentäneet merkittävästi ihmisten liikkumista niin joukkoliikenteessä kuin valtateillä, kertoo valtion liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finland.

Uudellamaalla liikenne on vähentynyt perjantaina tehdyn mittauksen mukaan 26 prosentilla verrattuna noin kuukauden takaiseen arkipäivien keskiarvoon.

Varsinais-Suomessa, Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa liikennemäärät ovat vähentyneet samalla ajanjaksolla 23 prosentilla.

Viime viikolla rautatieliikenteen liikennemäärät laskivat kaukoliikenteen osalta 24 prosenttia ja lähiliikenteen osalta 15 prosenttia toissaviikkoon verrattuna.

Junaliikenteessä on tehty useita peruutuksia ja muun muassa liikenne Venäjälle keskeytetty.

– Suomalaiset ovat ottaneet pääosin tosissaan suositukset toimenpiteistä koronaviruksen ehkäisemiseksi. Lentoliikenteen rajoitusten ja matkustussuositusten noudattamisen lisäksi moni välttää myös arkiliikkumista, mikä näkyy liikenteessä olevien autojen määrän voimakkaana vähenemisenä, toteaa vaikuttavuusjohtaja Mikko Saariaho tiedotteessa.

Lentoliikenteessä laskeutumisten ja nousujen määrät vähenivät viime viikon loppua kohti Suomessa lähes viidenneksen normaalitilannetta alemmalle tasolle.

Lauantaina Helsingissä oli lentoja 56 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa vähemmän.

Suurin osa lentoliikenteestä on käytännössä loppumassa matkustusrajoitusten ja lentoyhtiöiden peruutusten seurauksena