Valtiojohto kävi läpi tilannekuvaa terveydenhuollon tarvikkeiden riittävyydestä – ”On olemassa pieni riski, että joistakin tuotteista voi tulla pula”

Koronavirus

Presidentti Sauli Niinistö ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta ovat tänään keskustelleet muun muassa Suomen huoltovarmuudesta koronapandemian aikana.

Valtioneuvoston tiedotteen mukaan keskustelussa käytiin läpi erityisesti terveydenhuollon tarvikkeiden hankintaa. Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikön Jari Gustafssonin mukaan tapaamisessa ei tehty päätöksiä tai linjauksia, vaan käytiin läpi nykyistä tilannekuvaa.

Gustafssonin mukaan tilanne on terveydenhuollon tarvikkeiden osalta kohtuullisen hyvä. Kunnat ja sairaanhoitopiirit ovat myös aloittaneet ostotoimintoja.

– On kuitenkin olemassa pieni riski, että joistakin tuotteista voi tulla pula, jos täydennysostoja ei saada tehtyä, Gustafsson sanoo.

Kansliapäällikön mukaan tällaisia pullonkaulatuotteita ovat esimerkiksi kertakäyttöiset hengityssuojaimet ja visiirit, joiden kysyntä on kasvanut räjähdysmäisesti maailmanlaajuisesti.

Presidentti ja ministerivaliokunta keskustelivat myös ulko- ja turvallisuuspoliittisesta selonteosta sekä uusien teknologioiden vaikutuksesta turvallisuuteen ja kansainvälisiin suhteisiin.