Suomessa 217 uutta koronavirustartuntaa – uusia kuolemantapauksia 12

Ilmaantuvuus 63 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa.
Koronatartunnat

Suomessa on raportoitu 12 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiistaina.

Koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa on nyt 141 ihmistä, joista tehohoidossa on 24.

Uusia koronavirustartuntoja on THL:n mukaan raportoitu 217. Viimeisten kahden viikon aikana on todettu 3  504 tartuntaa, mikä on kolme tartuntaa enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koko pandemian aikana tartuntoja on todettu Suomessa yhteensä 40  722. Koronaan liittyviä kuolemia on todettu tähän mennessä yhteensä 633.

Muuntuneen koronaviruksen aiheuttamia tapauksia on tähän mennessä todettu yhteensä 86. Niistä 80 on Britanniassa havaittua muuntunutta virustyyppiä ja 6 Etelä-Afrikassa havaittua virustyyppiä.

Viimeisten kahden viikon aikana eniten koronatartuntoja asukaslukuun nähden on todettu Helsingin ja Uudenmaan (Hus), Varsinais-Suomen sekä Vaasan sairaanhoitopiirien alueella. Vähiten tartuntoja on puolestaan Keski-Pohjanmaan, Itä-Savon ja Satakunnan sairaanhoitopiireissä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus Suomessa on ollut 63 sataatuhatta asukasta kohden viimeisten kahden viikon aikana.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista.

Suomessa koronarokotteen saaneita on tällä hetkellä melkein 56  000, kertoo THL.

Eniten rokotteen saaneita ihmisiä on Husin alueella, jossa luku on yli 15  000. Seuraavaksi eniten rokotteita on annettu Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirien alueilla.

Ikäryhmissä eniten on rokotettu 50–59-vuotiaita, toiseksi eniten 40–49-vuotiaita ja kolmanneksi eniten 30–39-vuotiaita.

Ihminen kirjautuu THL:n rokotetilastoon silloin, kun hän on saanut ensimmäisen rokotteen. Toisen rokoteannoksen saamista ei erikseen kirjata.