Suomessa vieraileva republikaanijohtaja: Yhdysvallat hyväksyy Nato-hakemuksen mahdollisimman pian

McConnell toivoo päätöstä ennen elokuun istuntotaukoa.
Nato-jäsenyys

Suomessa vierailulla oleva USA:n senaatin republikaanijohtaja Mitch McConnell sanoo, että hän toivoo Yhdysvaltain päättävän tuesta Suomen Nato-jäsenyydelle jo ennen elokuun istuntotaukoa kongressissa.

–  Yhdysvaltojen tavoite on hyväksyä Nato-hakemus niin nopeasti kuin mahdollista, hän sanoi.

Hän sanoo uskovansa, että valtaosa republikaaneista tukisi Suomen jäsenyyttä. Hän myös sanoi, että republikaanit ovat sitoutuneita Natoon huolimatta ex-presidentti Donald Trumpin kriittisistä Nato-kommenteista.

McConnell tapasi tänään presidentti Sauli Niinistön. Niinistö kiitti McConnellia tämän antamasta tuesta Suomelle maaliskuussa Washingtonissa, jolloin hän viimeksi tapasi McConnellin. Niinistön mukaan tulokset ovat nyt nähtävissä.

McConnellilta kysyttiin myös Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoganin kriittisistä kommenteista koskien Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä.

–  Toivottavasti Erdoganin huolenaiheet tullaan ratkaisemaan. Millä tahansa objektiivisilla standardeilla Suomi ja Ruotsi olisivat merkittävä lisä Natolle ja vahvistaisivat sitä merkittävästi, ja toivottavasti Erdogan näkee asian myös niin, hän sanoi.