Suomessa on nyt tarjolla poikkeuksellisen paljon työpaikkoja, mutta työnhakijoita on normaalia vähemmän – Näillä aloilla tekijöitä kaivataan eniten

Työllisyys

Suomessa on tällä hetkellä vapaana poikkeuksellisen suuri määrä työpaikkoja, kertoo työpaikkailmoituksia väkittävä Oikotie-palvelu.

Työpaikkailmoituksia ladattiin tänä vuonna Oikotiehen maalis–heinäkuun aikana 72 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Määrä on suuri, kun sitä verrataan myös koronaa edeltäneeseen aikaan.

– Maaliskuusta heinäkuun alkuun työpaikkailmoituksia julkaistiin Oikotiessä liki 20 prosenttia enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla vuonna 2019, Oikotie Työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa sanoo tiedotteella.

Tilanteessa on kuitenkin yksi merkittävä ongelma. Työnhakijoita on Oikotien mukaan liikkeellä selvästi vähemmän kuin normaalisti.

Viime aikoina Suomessa on keskusteltu runsaasti terveydenhuollon sekä ravintola-alan työntekijäpulasta.

– Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla oli alkuvuonna työpaikkoja 70 prosenttia enemmän kuin samaan aikaan vuosi aiemmin, mutta alan työpaikkailmoituksia katseltiin 20 prosenttia vähemmän kuin vuosi aiemmin. Epäsuhta on iso, Pihlajamaa toteaa.

Eniten työntekijöitä haetaan tällä hetkellä asiakaspalveluun, sosiaali- ja terveysalalle sekä matkailu- ja ravintola-alalle. Myös kaupan alalle ja muihin myyntitehtäviin on vapaana useita tuhansia työpaikkoja.

– Rekrytoiminen on vilkasta laajasti erilaisilla aloilla. Se olisi tärkeää saada suomalaisten tietoon. Laaja-alaisuutta kuvaa hyvin, että kesäkuukausina viime vuodesta työpaikkailmoitusten määrä on kasvanut eniten konsultoinnissa, hyvinvoinnissa, matkailu- ja ravintola-alalla, kaupan alalla sekä asiakaspalvelussa, Pihlajamaa sanoo tiedotteella.

IT-ala on kärsinyt työvoimapulasta jo kauan. Pula tekijöistä vain jatkuu.

– Eri aloilla on omanlaisiaan pulmia työvoiman kartuttamisessa. IT-alalla on junior-tason pestejä verrattain hyvin vähän. Siihen iso syy ovat myös julkiset kilpailutukset, joissa pisteytys suosii kokemusta. Kilpailutuksen voittamisen jälkeenkin tekijätiimin nuorentaminen on hyvin hankalaa. Tämä on iso ohjaaja, koska julkiset tilaukset ovat IT-alalla todella merkittävä työllistäjä. Kun ei ole junior-pestejä, nuorten työllistyminen ja kokemuksen kartuttaminen on hankalampaa, Pihlajamaa kertoo.