Savola ja Könttä: ”Hallituksen puolustuspoliittisissa linjauksissa näkyy vahvasti keskustan kädenjälki”

Hallitusohjelma

Kansanedustajat Mikko Savola (kesk.) ja Joonas Könttä (kesk.) ovat tyytyväisiä uuden hallituksen puolustuspoliittisiin linjauksiin, joita he olivat neuvottelemassa puolustuspolitiikka -ryhmässä.

Kaksikon mukaan linjoissa näkyy vahvasti keskustan kädenjälki ja halu kantaa vastuuta koko Suomesta ja Suomen turvallisuudesta.

– Tuleva hallitus nojaa vahvasti suomalaisen asevelvollisuusjärjestelmän kulmakiviin, yleiseen asevelvollisuuteen ja koulutettuun reserviin sekä koko maan puolustamiseen.

Vaalikauden aikana laajapohjainen parlamentaarinen komitea selvittää asevelvollisuuden kehittämistä siten, että yhä useampi kansalainen sukupuoleen katsomatta saadaan mukaan kokonaismaanpuolustukseen.

Lisäksi hallitus nostaa kertausharjoitusten määrää vaalikauden aikana ja toimeenpanee lain vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta. Myös lisää henkilökuntaa palkataan.

Hallitus sitoutuu korvaamaan käytöstä poistuvan Hornet -kaluston suorituskyvyn täysimääräisesti.

– Näin ollen pystymme jatkossakin huolehtimaan ilmavoimien saavutettavuudesta koko Suomessa, Könttä ja Savola iloitsevat.

Merivoimien suorituskyvystä huolehditaan Laivue 2020 -projektin monitoimikorvettien hankinnoilla. Maavoimien suorituskyvystä pidetään niin ikään kiinni.

Hallitus myös puuttuu kovalla kädellä Senaatti-kiinteistöjen ylimitoitettuihin kiinteistökuluihin.