Sankarikoiria palkitaan ihmishenkien pelastamisesta – Juku pelasti kaveriporukan tulipalolta, Tolvi veti omistajansa suosta

Koirat

Suomen Kennelliitto palkitsee tänä vuonna 22 koiraa Sankarikoiran arvonimellä. Sankarikoira-arvon voi saada koira, joka toiminnallaan on pelastanut yhden tai useamman ihmishengen.

Tänä vuonna eniten arvonimiä myönnetään koirille, jotka ovat löytäneet eksyneitä tai apua tarvitsevia ihmisiä. Palkittujen joukossa on myös esimerkiksi tulipalosta varoittaneita sekä ihmisen sairauskohtaukseen reagoineita koiria.

Yksi Sankarikoira-arvon saaneista koirista on suursnautseri Tolvi. Se pelasti suohon napaa myöten uponneen omistajansa vetämällä hänet ylös.

Suomenpystykorva Juku puolestaan pelasti omistajansa herättämällä mökillä telttailemassa olleen kaveriporukan tulipalolta.

Rottweiler Hilma löysi kaatuneen ihmisen metsästä. Lenkillä Hilma ampaisi metsään, ja löysi sieltä noin tuntia aiemmin kaatuneen henkilön, joka makasi vatsallaan louhikkoisessa rinteessä eikä päässyt ylös. Avuksi soitettiin pelastuslaitos, joka mönkijän avulla toimitti kaatuneen ambulanssiin.

Sankarikoirien lisäksi Kennelliitto palkitsee 18 urotyön tehnyttä koiraa kunniamaininnalla.

Kennelliitto myönsi ensimmäisen Sankarikoira-arvonimen vuonna 1997.